Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Правники УжНУ взяли участь у Міжнародній конференції стосовно дослідження пам’яток права

Організували представницький форум юрфак Ужгородського університету спільно з Міжнародною асоціацією істориків права у співпраці з Інститутом держави і права ім. В. М. Корецького НАН України

0 333
Нещодавно на базі екокурорту «Ізки», що в однойменному селі на Міжгірщині, відбулася ХХХVII Міжнародна історико-правова конференція, присвячена дослідженню пам’яток права й приурочена до 500-ліття Реформації. Організували форум юридичний факультет Ужгородського університету спільно з Міжнародною асоціацією істориків права у співпраці з Інститутом держави і права ім. В.М.Корецького НАН України.

Правники УжНУ взяли участь у Міжнародній конференції стосовно дослідження пам'яток праваПрезидентом цієї асоціації є член-кореспондент НАПрН України, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор Олександр Ярмиш, а першим віце-президентом – заслужений юрист України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, кандидат юридичних наук, професор Ігор Усенко.

Участь у конференції взяли й іноземні науковці, серед яких Януш Ничипорук – доктор юридичних наук, професор Університету Марії Кюрі-Склодовської, голова правління Фонду «Інститут зі справ публічної адміністрації» в м. Любліні.

Ужгородський національний університет у форумі представляли доктори юридичних наук, професори Олександр Рогач (проректор з науково-педагогічної роботи), Ярослав Лазур (декан юридичного факультету), Василь Лемак (завідувач кафедри теорії та історії держави і права, член-кореспондент НАПрН України), кандидати юридичних наук, доценти Іван Сливич (завідувач кафедри кримінального права та процесу) і Терезія Попович (доцент кафедри теорії та історії держави і права), старший лаборант кафедри теорії та історії держави і права Марина Когут.

У ході роботи конференції учасники обговорили важливі питання історико-правової науки, досліджували вплив пам’яток права на історичні процеси й культуру суспільства. Актуальність порушуваної проблематики є безсумнівною, адже саме реформаційні процеси й нині відбуваються як в Україні, так і в світі.

Правники УжНУ взяли участь у Міжнародній конференції стосовно дослідження пам'яток права
Учасники конференції

Присутні на форумі науковці дійшли висновку, що Закарпаття загалом і власне юридичний факультет УжНУ є чудовою базою для дальших досліджень в розрізі історико-правової науки України та Європи у зв’язку з сучасними євроінтеграційними процесами. Організатори й учасники заходу озвучили думку, що співпраця юридичного факультету та Міжнародної асоціації істориків права є важливою і необхідною.

На завершення організатори висловили щиру подяку за сприяння й допомогу в організації та проведенні конференції голові Міжгірської районної ради Василю Щуру, сільському голові Пилипця Василю Готрі та голові правління ПАТ «КОМІНВЕСТБАНК» Мирославу Гісему.

За інформацією кафедри теорії та історії держави і права УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.