Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Науковці-біологи УжНУ взяли участь у міжнародній конференції в Чернівцях

Форум присвятили 140-річчю з дня заснування кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства та Ботанічного саду Чернівецького університету

0 552

Науковці-біологи УжНУ взяли участь у міжнародній конференції в Чернівцях

Нещодавно виповнилося 140 років із дня заснування кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства та Ботанічного саду Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Цій події була присвячена міжнародна наукова конференція «Регіональні проблеми вивчення і збереження біорізноманіття», яка днями відбулася на базі університету.
Науковці-біологи УжНУ взяли участь у міжнародній конференції в Чернівцях
Любов Фельбаба-Клушина

Доповіді стосувалися теоретичних і прикладних аспектів вивчення й охорони фіторізноманіття, а також питань інтродукції рослин.

Кафедра ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Чернівецького національного університету має добрі наукові традиції і є одним із центрів класичних напрямків ботаніки. Впродовж багатьох років науковці кафедри ботаніки біологічного факультету УжНУ тісно співпрацюють з ученими цієї установи, що виявилося у численних спільних експедиціях та наукових працях.

Від нашого вишу учасниками конференції стали декан біологічного факультету Ужгородського університету Ярослава Гасинець та завідувач кафедри ботаніки УжНУ професор Любов Фельбаба-Клушина. Пані Фельбаба-Клушина виступила з доповіддю, присвяченою питанням регіональних моделей охорони рослинного покриву у гірських регіонах на прикладі басейну річки Тиси в Українських Карпатах.

Користуючись нагодою, вітаємо з ювілеєм завідувача кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Чернівецького національного університету професора І. І. Чорнея, якому 15 жовтня виповнилося 60 років!

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.