Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Психологи УжНУ спілкувалися з представником Корпусу Миру США

Багато хто з молоді висловив бажання спробувати себе в благодійній справі, попрактикуватися під час виробничих практик з психології

0 296
Тривала й плідна співпраця між кафедрою психології факультету суспільних наук УжНУ та Закарпатським регіональним центром соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації « Вибір» принесла корисні плоди. Нещодавно відбулася зустріч першокурсників спеціальності «Психологія» з директором центру «Вибір» В.М.Марко та волонтером Корпусу Миру США Роландом Лавалі.

Психологи УжНУ спілкувалися з представником Корпусу Миру СШАПан Роланд розповів про світові традиції волонтерства і власний шлях до усвідомленої допомоги людям, про добровільну працю на гарячій лінії запобігання самогубствам, роботу вчителем економіки у Республіці Фіджі як волонтер Корпусу Миру та про співпрацю з центром «Вибір» в Ужгороді. Гість зі США став для студентів цікавим співрозмовником з питань, які стосувалися волонтерської діяльності. Власним прикладом він прекрасно вмотивовував нашу молодь почати доброчинну працю.

Психологи УжНУ спілкувалися з представником Корпусу Миру США
Роланд Лавалі та Василина Марко

Студентські запитання були різноманітними за змістом. Цікавилися, якими якостями особистості наділені волонтери, тривалістю волонтерської справи нашого гостя; перевагами й недоліками цієї діяльності в США. Молодь турбувало питання, що стимулює людину обрати такий шлях у житті.

Своєю чергою, пані Василина Марко ознайомила студентів з основними напрямками діяльності центру «Вибір» – а це робота з людьми, що мають інвалідність, надання їм консультаційних послуг, допомога в навчанні, підготовці до вступу до навчальних закладів, сприяння працевлаштуванню. Розповіла Василина Михайлівна про співпрацю з волонтерами й переваги, які мають добровільні помічники Центру. Це чудовий досвід для студентів  у галузі практичної психології, а також можливість спілкування з носіями англійської мови та іншими зарубіжними партнерами, зокрема зі Швейцарії, участь у підготовці ґрантових програм, залучення до виконання міжнародних проектів.

Студенти дістали відповіді на запитання щодо роботи з людьми з інвалідністю, про зміни у ставлення до тих, хто має особливі потреби в суспільстві. Запитували Роланда про волонтерство й причини, які спонукали його до доброчинної праці.

На зустріч завітав і декан ФСН Юрій Остапець, який зацікавився  можливістю укласти партнерську угоду та налагодити дальше плідне співробітництво наших студентів-психологів з центром «Вибір».

Психологи УжНУ спілкувалися з представником Корпусу Миру СШАБагато хто з молоді висловив бажання спробувати себе в благодійній справі, попрактикуватися під час виробничих практик з психології.

Кафедра психології висловлює щиру вдячність магістру ФІФ УжНУ Марії Маняці за цікаву й змістовну зустріч, що супроводжувалася її професійним перекладом з англійської мови.

За інформацією ст. викладача кафедри психології Світлани Ісаєвич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.