Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

2018 – найврожайніший книжковий рік для Сергія Федаки

Цьогоріч побачили світ аж п’ять видань професора

0 149
Сергій Федака
Сергій Федака
В Ужгородській книгарні «Кобзар» триває акція до Дня святого Миколая «Письменник за прилавком». 10 грудня торгував цьогорічними новинками професор кафедри історії України УжНУ, письменник Сергій Федака.

За словами професора, 2018 рік став найврожайнішим, бо якщо зазвичай на рік виходять його одна-дві книжки, то цьогоріч аж п’ять. «Це чотири історичні – «Давні цивілізації на території України», «Ми, Федір Корятович, з ласки Божої князь із Мункача», «Історія України в датах і подіях», «Закарпатський театр на порозі ХХІ століття» – та одна художня – «Ковчег над Ужем: Історія Ужгорода в анекдотах і апокрифах». Рік видався екстремальним і спекотним не тільки за метеорологічними прогнозами. Дві з цих книжок мені замовили видавництва: дослідження про Федора Корятовича – видавництво «Карпати», «Історію України…» – київське видавництво «Український пріоритет»», – коментує автор. Таку успішність 2018 року Сергій Федака пояснює метафорично: «Файли давно обертались у комп’ютері, а тепер курчатко проклюнулося і побачило світ».

2018 - найврожайніший книжковий рік для Сергія ФедакиА задумів у автора ще багато. Прогнозує, що наступного року вийде продовження історії Ужгорода в анекдотах і апокрифах під назвою «Катальпи і маскарони». Видавництво «Український пріоритет» виявило бажання перевидати роман «Карпатський кросворд», а ужгородські видавці замовляють книжку про 100 видатних закарпатців й роман з художнім опрацюванням подій 1944-1945 років або 1918-1919 рр. в Закарпатті.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.