Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Черговий «Big City Ride» присвятили повазі до велосипедистів

Учасниками заїзду стало й чимало студентів УжНУ

0 176

Черговий «Big City Ride» присвятили повазі до велосипедистів

Черговий «Big City Ride» присвятили повазі до велосипедистів
Федір Шандор з учасниками
27 червня відбувся черговий велозаїзд «Big City Ride». Особливістю заходу стало те, що, окрім власне велосипедистів, у заїзді взяли участь і скейтбордисти. Тож «Big City Ride» цього разу зумів об’єднати прихильників руху незалежно від їхнього засобу пересування. Організували захід традиційно Uzhhorod Bicycle Culture та Comedyorg. Учасниками заїзду стало й чимало студентів УжНУ.

Контролював заїзд, зокрема наголошував учасникам на правилах безпеки та перевірці свого транспорту, завідувач кафедри соціології і соціальної роботи Ужгородського університету професор  Федір Шандор. «Метою нашого заходу є вирішення такої проблеми, як неповага водіїв до велосипедистів, ігнорування їхніх прав як учасників дорожнього руху», – розповів Федір Федорович.

Черговий «Big City Ride» присвятили повазі до велосипедистів
Степан Олвак

Любителів руху не зупинили навіть не надто сприятливі погодні умови, бо оптимізм та любов до здорового способу життя значно сильніші за бажання комфорту☺. Тож заїзд, під час якого учасники проїхали через усе місто, подолавши 12 кілометрів, розпочався біля Закарпатського обласного музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв і там само фінішував. Маршрут супроводжували співробітники поліції, за транспорт яким також правили велосипеди.

Один із велофанів Степан Олвак каже: «Брав участь в цьому заході кілька разів. За головну мету маю поширення велосипедного руху серед ужгородців. Коли вперше став учасником, був приємно здивований кількістю людей, яких зі мною поєднує спільне хобі. Тож планую долучатися до заїздів і надалі».

Петро Секереш,
студент відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.