Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет історії та МВ виховує не просто майстрів своєї справи, а особистостей, які знайдуть себе у світі

Про перспективи для абітурієнтів, що обирають факультет історії та міжнародних відносин УжНУ, розповіли заступники декана Надія Керецман, Віталій Андрейко та Вікторія Бондаренко

0 318

Факультет історії та МВ виховує не просто майстрів своєї справи, а особистостей, які знайдуть себе у світі

Наш факультет виховує не тільки майстрів своєї справи, а й особистостей, які можуть знайти себе у світі, – каже декан цього підрозділу Іван Вовканич. А більше про перспективи для абітурієнтів, що обирають факультет історії та міжнародних відносин, розповіли його заступники – Віталій Андрейко, Вікторія Бондаренко та Надія Керецман.

Факультет історії та міжнародних відносин в об’єднаному вигляді функціонує вже два роки й готує спеціалістів з таких напрямів освітнього ступеня «Бакалавр», як «Середня освіта (Історія)», «Історія та археологія (Археологія, Центральноєвропейські студії, Американістика)», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії (Міжнародні відносини, Міжнародна інформація, Країнознавство)», «Маркетинг», «Менеджмент»; «Культурологія». Також можливо здобути ступінь «Магістра» за спеціальностями «Середня освіта (Історія)», «Історія та археологія», «Країнознавство», «Управління інноваційною діяльністю» чи «Бізнес-адміністрування».

Надія Керецман
Надія Керецман

«Наш факультет пропонує вивчення історії, котра є базою  інших наук, дає змогу пізнавати минуле світу. Студенти після закінчення навчання можуть реалізуватися в багатьох сферах, але насамперед стають учителями, науковцями – тому двері до нашої магістратури й аспірантури завжди відкриті», – заохочує абітурієнтів Надія Керецман.

«Одними з найпопулярніших спеціальностей у нас є «Менеджмент» і «Маркетинг», адже без управлінців нині неможливо уявити собі роботу будь-якої організації. Тому ми готуємо адаптованих до ринкових умов спеціалістів, які вміють приймати рішення та успішно вести бізнес» – додає Вікторія Бондаренко.

Факультет історії та МВ виховує не просто майстрів своєї справи, а особистостей, які знайдуть себе у світі
Віталій Андрейко

Віталій Андрейко продовжує: «Один із найперспективніших напрямів у нас – міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії. Нині потреба відстоювати інтереси держави на різних рівнях, зокрема й зовнішньополітичному, є не просто актуальною – нагальною. Тож на фахівців такого роду є попит».

Про інновації та свіжі проекти на факультеті розповідає Надія Керецман: «Цьогоріч ми відкрили нову спеціальність – «Культурологія». Думаю, вона має зацікавити творчу молодь. На нашому факультеті діє система подвійних дипломів – кращі студенти проходять практику й стажування за кордоном».

«Протягом останніх трьох років наша молодь стажувалася й навчалася у Братиславі, Будапешті, Відні, їздили до Литви, Польщі, США, де мала можливість ознайомитися з системою освіти у вишах, з роботою дипломатичних структур», – додає Віталій Андрейко.

Вікторія Бондаренко
Вікторія Бондаренко

Про перспективи ж працевлаштування випускників говорить Вікторія Бондаренко: «Найбільшим плюсом нашого факультету є те, що студенти, ще не завершивши навчання, вже нерідко працевлаштовані. Різні організації, установи постійно потребують кваліфікованих фахівців, тому ми сміливо рекомендуємо їм наших вихованців на різні посади».

Цікавим є й життя факультету поза навчанням. Студенти беруть участь у різних заходах, конкурсах, традиційних святах на кшталт «Міс ФІМВ», «Тижня факультету» чи «Боґрач-фесту». Підрозділ організовує поїздки Закарпаттям для ознайомлення з менталітетом та історією краю, а також за кордон – для глибшого пізнавання європейських міст. Навчання тут ефективне за рахунок симбіозу молодих інновативних і досвідчених викладачів.

Тож обирайте – не пошкодуєте!

Довідкова інформація

Сертифікати ЗНО, потрібні для вступу

– на спеціальності «Середня освіта (історія)»,
«Історія та археологія»,
«Культурологія»:

Українська мова та література
Історія України
Іноземна мова / Географія

– на спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (Міжнародні відносини, Країнознавство, Міжнародна інформація):
Українська мова та література
Іноземна мова
Історія України / Математика

– на спеціальності «Менеджмент», «Маркетинг»:
Українська мова та література
Математика
Іноземна мова / Географія

Тетяна Проданець,
першокурсниця відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.