Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти ФІФ популяризували в Ужгороді мову Бальзака й Едіт Піаф

Акцію в історичному центрі міста приурочили до Року французької мови в Україні

0 357

Студенти ФІФ популяризували в Ужгороді мову Бальзака й Едіт Піаф

Реклама, як відомо, є рушієм розвитку. Тож не дивно, що оточує нас на кожному кроці. Днями наші студенти-французи спробували використати чудодійне пальне маркетингу як приворотне зілля для власної спеціальності.

Студенти ФІФ популяризували в Ужгороді мову Бальзака й Едіт ПіафФранцузька мова… Сама назва вже навіює романтику й особливу звукову енергетику. Утім інтерес до її опанування знижується. Це спонукало студентів 4-го курсу французького відділення ФІФ до невеличкої акції в історичному центрі міста. Захід приурочили до Року французької мови в Україні.

Традиційні французькі частування, вишукана музика та юнацький ентузіазм, без сумніву, оживили будень міста та викликали зацікавленість ужгородців. Смачні призи отримували учасники квесту – завдання полягало у правильному прочитанні слів або ж афоризмів цією мовою.

На запитання «Що ви тут робите, когоСтуденти ФІФ популяризували в Ужгороді мову Бальзака й Едіт Піаф представляєте чи що продаєте?» – студенти відповідали: «Французьку мову популяризуємо!».

Реакція перехожих вражала різноманіттям:  схвилювання, задоволення, сміх, настороженість і навіть обурення. Але кожна з них була однозначно кращою за індиферентність. Мабуть, найкращий подарунок для всіх, хто доклав зусилля до організації заходу.

Кілька годин на свіжому повітрі, затишна атмосфера і чудовий настрій залишили приємний відбиток на ще одній сторінці університетського життя молоді.

Ідея знайшла відгук у зацікавлених чи здивованих обличчях майже 300 перехожих, у їх усмішках та фотографіях на пам’ять. Складно сказати, чи зміниться ситуація зі вживанням французької мови після цієї акції, чи посприяє вона реальній популяризації мови. Але щодо активності студентів, їхньої спроможності генерувати ідеї та сміливості ступити перший крок, з якого все починається, сумнівів не залишається.

Богдан Зілінець,
cтудент відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.