Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Акція «Купи зустріч – подаруй дитині свято» цьогоріч зібрала рекордну суму для дитбудинків

На 13 грудня на рахунку благодійного фонду вже понад 200 тисяч гривень

0 169
8 грудня закінчилася благодійна акція «Купи зустріч – подаруй дитині свято», мета якої – зібрати кошти для дитячих будинків, аби подарувати дітям усмішку й хороші емоції.

Акція «Купи зустріч – подаруй дитині свято» цьогоріч зібрала рекордну суму для дитбудинківАкція щорічно відбувається у форматі аукціону, на якому всяк охочий може придбати зустріч з цікавими особистостями. Долучитися й зробити свій внесок може кожен, хто ставить собі за мету подарувати дітям-сиротам свято. Проте варто відзначити, що найголовнішою метою благодійної акції організатори вважають не сам факт збору коштів, а власне поїздки до шкіл-інтернатів, куди беруть усіх охочих волонтерів, які так само бажають допомогти дітям.

– Кожна поїздка унікальна. Емоції завжди різні. Є заклади, в яких панує позитивна атмосфера, і туди ми відправляємо всіх, хто має бажання поїхати з нами. Втім є діти з особливими потребами в спеціальних закладах, що опікуються ними. Плануючи поїзду в такі установи, ми беремо волонтерів, які мають добру психологічну витримку», – зауважує один із організаторів, студент юридичного факультету Павло Величко.

Павло Величко
Павло Величко

До слова, 7 листопада в УжНУ була презентована акція «Купи зустріч – подаруй дитині свято» – і вона відразу знайшла відголос у студентів.

Благодійний фонд існує й розвивається вже десятий рік, і з кожним роком набуває більшого розмаху. Щорічно з’являється більше лотів, волонтерів і покупців, і цей рік не став винятком: «Особливий цей рік тим, що участь узяла дуже велика кількість лотів –людей, зустрічі з якими продавалися. Також цього року очікуємо й більшу суму коштів, ніж минулого, якщо всі оплати будуть в повному обсязі та вчасно», – прокоментував Павло Величко.

Не вперше в історії акції свій внесок, як лот, вклав міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Окрім мера обласного центру, участь у заході брали депутати різних рівнів, чиновники, актори, журналісти, а також відомі особи як області, так і України. Понад тисячу людей долучилася до акції у двох соціальних мережах – Facebook та Instagram – як лоти, і чимало з них було студентів і працівників Ужгородського національного університету. Навіть незначний внесок кожного небайдужого є дуже цінним.

На 13 грудня на рахунку фонду вже понад 200 тисяч гривень. Ще не підраховані кошти, залишені волонтерам готівкою, та не виконані всі оплати. Важливо зауважити, що торік фонд зібрав 250 тисяч, цього року планується рекордна кількість. Як зауважує Павло, акція виправдала себе, оскільки зберігається тенденція до зростання кількості учасників.

У неділю відбудеться Велика зустріч усіх волонтерів та організаторів фонду «Купи зустріч – подаруй дитині свято», де оголосять результати аукціону й будуть обговорювати план дій на 2019 рік, адже організація намагається допомагати дітям не лише в святковий період. Упродовж року волонтери будуть відвідувати дитячі будинки, дарувати дітям радість, і з кожним роком розвивати свою справу, щоб свято прийшло до кожного, хто його так чекає.

Нікіта Гросош,
студент відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.