Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Англомовні лектори в УжНУ – реальність!

У планах Ужгородського університету – створити власний центр сертифікації!

0 392
Англомовні лектори в УжНУ – реальність!
Англомовні лектори в УжНУ – реальність!
16 січня у ректораті УжНУ обговорювали дальші кроки реалізації проекту «Англійська мова для університетів», до якого УжНУ долучився ще торік у травні. Ділилися думками щодо планів на майбутнє представники різних факультетів вишу – юридичного, медичного, туризму та МК, МПМБ, міжнародних відносин та іноземної філології.

Нагадаємо, Британська рада допомагає українським ВНЗ у процесі інтернаціоналізації, поліпшуючи таким чином методику викладання фахових предметів англійською мовою.

Англомовні лектори в УжНУ – реальність!

Проректор із науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел відзначила відмінну роботу ужнівців, а також ознайомила аудиторію із завданнями, які стоять перед вишем у 2017 році.

«Англомовні лектори в УжНУ – реальність! Ми тут зібралися, аби обговорити методи реалізації та способи введення такої інновації. Також маємо на меті організувати навчальний процес у магістратурі англійською мовою. Проте спочатку слід ретельно все обдумати: підготувати якісну матеріальну базу, обладнати лінгафонні класи тощо».   

Мирослава Олександрівна додала, що факультет міжнародних відносин уже заявив про готовність експериментувати, адже  студенти-міжнародники володіють англійською на високому рівні й готові слухати профільні дисципліни іноземною.

Під час обговорення порушили також питання мотивації студентів до навчання. Згадали і про викладачів, які вже прослухали тренінги від лекторів Британської ради, а після проходження тесту APTIS отримали сертифікати, що підтверджують рівень знання англійської мови. Тепер у планах Ужгородського університету – створити власний центр сертифікації!

Старший викладач кафедри МК, координатор Людмила Коваль поділилась планами на найближчі три місяці, в які входять проходження тренінгу для тренерів у січні, навчання викладачів та участь у симпозіумі з розробки модулів навчальної робочої програми в лютому та конференція  у березні, де презентуватимуть результати дослідження, проведеного у 15 вишах України, учасником якого став і наш університет.

На завершення проректор університету додала, що викладачі повинні бути прикладом для студентів щодо вільного володіють іноземною мовою. Мирослава Олександрівна взяла до уваги всі думки й пообіцяла винести їх на обговорення під час засідання Вченої ради УжНУ.

Віра Лабич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.