Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Аспірант-історик УжНУ став лауреатом премії ім. Степана Папа-Пугача

Першим переможцем заснованого Закарпатською академією мистецтв, Музеєм-архівом пластового руху, Історичним порталом «100 кроків» та Закарпатською округою «Пласту» конкурсу став Костянтин Куцов

0 346
Аспірант-історик УжНУ став лауреатом премії ім. Степана Папа-Пугача
Вручення премії
У березні цього року інтелектуальна громадськість Закарпаття відзначала 100-річчя від дня народження історика, релігійного та громадського діяча Степана Папа (1917–1990). У 30–40-х роках минулого століття С. Пап (псевдонім – Пугач) був активним учасником національно-визвольних змагань на території краю, а згодом написав низку ґрунтовних історичних праць, серед яких – «Історія Закарпаття» у 3 томах.

У рамках святкування ювілею, серед іншого, було започатковано наукову Премію ім. Степана Папа-Пугача. Її засновниками виступили Закарпатська академія мистецтв, Музей-архів пластового руху, Історичний портал «100 кроків» та Закарпатська округа «Пласту». Брати участь у конкурсі могли наукові праці з історії молодіжного руху на Закарпатті та суміжних українських історичних територіях, а також мистецтвознавчі дослідження про художні процеси, явища й особистості Закарпаття.

Аспірант-історик УжНУ став лауреатом премії ім. Степана Папа-ПугачаПереможців визначало журі, до якого увійшли доктор філологічних наук, іноземний член НАН України Микола Мушинка (м. Пряшів, Словаччина), проректор Закарпатської академії мистецтв, кандидат філологічних наук Наталія Ребрик, кандидат історичних наук Олександр Пагіря (м. Київ) та головний адміністратор Музею-архіву пластового руху Ольга Свідзинська (м. Львів).

Підсумки підбили на початку листопада. Переможцем конкурсу та володарем премії було визнано аспіранта кафедри історії України Костянтина Куцова за дослідження «Союз Підкарпатських Руських (Українських) Студентів (1921-1939): коротка історія діяльності».

Урочисте вручення нагороди відбулося 11 листопада під час круглого столу «Угорська окупація українських земель у 1939–1944 роках та Карпатська Січ», що відбувся в УжНУ, де лауреат брав участь як один із доповідачів.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.