Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Бакалаврів і спеціалістів філфаку пустили у вільне плавання

Фах україніста, журналіста, фахівця з російської та словацької мови й літератури опановували 186 студентів-випускників

0 1 118
Бакалаврів і спеціалістів філфаку пустили у вільне плавання


6 липня велика зала ректорату Ужгородського національного університету була вщерть заповнена квітами – і в прямому, і в переносному значенні. Адже саме цього дня випускниці й випускники (а маємо й таких!) філологічного факультету зібралися тут, аби в урочистій атмосфері отримати дипломи про вищу освіту.

Вітали новоспечених бакалаврів та спеціалістів їхні друзі й рідні, викладацький колектив факультету, для яких ця подія так само стала святом. Загалом же в залі зібралися випускники денної та заочної форм навчання, які опановували в УжНУ фах україніста, журналіста, фахівця з російської та словацької мови й літератури, – разом таких цьогоріч виявилося 186.

Бакалаврів і спеціалістів філфаку пустили у вільне плавання

Випускники філфаку

Розпочали дійство традиційно з виконання Державного Гімну України, після чого слово взяла декан філологічного факультету Галина Шумицька. «Протягом усіх років навчання в університеті вам часто вказували на те, як робити. При цьому вам завжди хотілося вчинити по-своєму. Тепер настав час, коли маєте повне право й усі можливості діяти самостійно.

Бакалаврів і спеціалістів філфаку пустили у вільне плавання

Галина Шумицька

Хочу подякувати вам за все – ідеї, ініціативи та їх утілення, гарячі серця і небайдужість, з якими ми, викладачі, мали справу впродовж нашої співпраці. Цінуйте проведений тут час і товаришів, котрих знайшли в університеті. Адже друзі молодості – це безкорисливі друзі, що залишаться з вами протягом усього життя. Беріться за нові справи відповідально та професійно!».

Після цього приступили до офіційної частини – вручення дипломів та нагородження грамотами за активну участь у житті університету спеціалістів. Вони ж, разом з іншими випускниками-колегами, виконали незмінний гімн студента «Gaudeamus». Відтак дипломи й грамоти вручали випускникам-бакалаврам.

Бакалаврів і спеціалістів філфаку пустили у вільне плавання

Проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Володимир Фекета

Привітав колишніх студентів та долучився до нагородження також проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Володимир Фекета. «Отримані вами сьогодні дипломи засвідчують знання й професійні навички, здобуті в стінах нашого університету. Але за цей час ви не тільки вчилися, а й дорослішали, мужніли, гарнішали. Ми пишаємося вами і сподіваємося, що й ви маєте гордість зватися випускниками Ужгородського національного університету».

Бакалаврів і спеціалістів філфаку пустили у вільне плавання

Ірина Гармасій

Від академнаставників напутнє слово молоді сказала доцент кафедри української мови Наталія Венжинович, яка закликала пам’ятати свій університет, факультет, кафедри, людей, які впродовж років намагалися вкласти в юні душі все найкраще, що мають самі.

До привітань долучилася також мама однієї з випускниць – відома ужгородська поетеса та журналістка Ірина Гармасій. За її словами, сьогоднішнє дійство допомогло згадати молоді роки, відчувши себе студентами, і батькам. Випускникам бажала успіху й закликала плекати рідну мову, стояти за неї та за свою державу.

Після церемонії нагородження гості переглянули слайд-шоу зі світлинами з університетського життя колишніх студентів-філологів та журналістів. З екрану на випускників дивилися їхні власні обличчя – усміхнені, щасливі й такі безтурботні!

Бакалаврів і спеціалістів філфаку пустили у вільне плавання

Саксофоніст Григорій Чепура

Бакалаврів і спеціалістів філфаку пустили у вільне плавання

Василь Третяк

Звернення до колег у незвичайному (проте тільки не для журналістів!) форматі – відео – презентував випускник відділення журналістики, очільник факультетського профкому студентів Василь Третяк.

Завершили захід під музику у виконанні знаного ужгородського музиканта – саксофоніста Григорія Чепури. А тим часом представники студентського самоврядування філфаку дарували присутнім у залі викладачам квіти – і, попри літо надворі, свято завершилося справді по-весняному.


Антоніна Чундак,
фото Віталія Завадяка, відео Роберта Паппа та Віталія Завадяка,
інтерв’ювання Даниїла Самсонова, монтаж Джесіки Вайди
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.