Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Благодійний фонд «Серце до серця» поділився результатами роботи за 2016 рік

Під час наступної, вже 12-ї, акції фонду збиратимуть кошти на обладнання в офтальмологічне відділення обласної лікарні Мукачева

0 513
Благодійний фонд «Серце до серця» поділився результатами роботи за 2016 рік
Символічно 14 лютого, у День святого Валентина, ВБФ «Серце до серця» підбив підсумки торішньої акції, показав закуплене за зібрані кошти обладнання й анонсував початок наступних заходів, що стартують уже в березні. Саме цього дня такі ж заходи відбулися по всій Україні.

Благодійний фонд «Серце до серця» поділився результатами роботи за 2016 рік

Яна Сидор та Євген Жупан

В Ужгородському прес-клубі результати акції прокоментували заступник голови правління ВБФ «Серце до серця» Яна Сидор та головний лікар Закарпатської обласної дитячої лікарні Мукачева Євген Жупан.

На заході говорили про ХІ акцію фонду, під час якої 4 до 24 квітня минулого року вдалося зібрати 309 538,66 тисяч гривень. Гаслом благодійного збору стала фраза «Врятуй життя дитини», адже кошти збирали з метою придбання реанімаційного обладнання для обласної дитячої лікарні Мукачева. Цей заклад обрали не просто так, адже в ньому лікуються діти з усієї Закарпатської області.

До акції волонтерами завжди долучаються й студенти Ужгородського університету. Яна Сидор наголошує, що збір коштів завжди є прозорим, а робота фонду впродовж стількох років – стабільна та надійна. «Серце до серця» співпрацює з ОДА та постійно звітує перед містянами про зібрані й витрачені суми коштів.

Благодійний фонд «Серце до серця» поділився результатами роботи за 2016 рік

На прес-конференції фонд показав, яке обладнання було закуплене в підсумку ХІ акції. Додамо, що кожного року придбане майно відзначають наліпкою у формі сердечка, що символізує благодійну організацію. Його віддають для безплатного користування у лікарні і наголошують, що в разі порушення цього і вимагання будь-яких коштів за використання обладнання можна і треба телефонувати на гарячу лінію фонду для врегулювання ситуації.

Також на заході розповіли, чим вирізниться наступна, вже ХІІ, акція «Серця до серця». Як і кожного року, для неї буде виділено місяць, за який збиратимуться кошти. В інший час це не відбуватиметься. У 2017-му благодійна акція триматиме з 9 березня до 9 квітня і буде покликана акумулювати кошти, щоб закупити обладнання в офтальмологічне відділення обласної лікарні Мукачева для лікування діток з вадами зору. Євген Жупан запевняє, що це допоможе при мікроопераціях і не так сильно вдарить по гаманцю тих, кому потрібне таке лікування, адже не доведеться їхати в інші міста України чи за кордон.

Благодійний фонд «Серце до серця» поділився результатами роботи за 2016 рік

Пані Яна каже, що позитивним фактором є те, що деякі люди щороку долучаються до заходів фонду і вже самі телефонують та завчасно дізнаються, коли плануються акції від «Серця до серця» і яким чином можна допомогти. Співпрацю фонду з основною масою волонтерів – студентами, забезпечує Студрада Закарпаття. Але дівчина наголошує, що до волонтерської діяльності долучитися може всяк охочий.

Євген Євгенович вважає, що за підтримки фонду і регулярної закупівлі нового якісного обладнання наша медицина може розвиватися і давати нам шанс іти в ногу з європейською.

«Ми з вами маємо можливість зробити диво і мусимо цю можливість використовувати», – підсумувала заступник голови правління фонду Яна Сидор.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.