Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Благодійним забігом Ужгород збирав кошти для онкохворих діточок

Витривалістю й доброю волею учасників заходу вдалося набігати 14 700 гривень

0 207

Благодійним забігом Ужгород збирав кошти для онкохворих діточокБлагодійним забігом Ужгород збирав кошти для онкохворих діточок

Подолати дистанцію благодійного забігу «Пробіжи – допоможи» на підтримку закарпатської малечі із онкологічними захворюваннями 15 квітня на площі Театральній зібралися небайдужі ужгородці – діти, молодь і навіть пенсіонери.

Дво- та шестикілометровий маршрут – це одне або відповідно три кола від площі Театральної по набережній Незалежності через транспортний і пішохідний мости. Мета – зібрати гроші для облаштування ігрової кімнати в онкогематологічному відділенні Закарпатської обласної дитячої клінічної лікарні (м. Мукачево).

Благодійним забігом Ужгород збирав кошти для онкохворих діточок
Наймолодші учасники забігу
Благодійним забігом Ужгород збирав кошти для онкохворих діточок
Мустафа Еїта

Організували акцію Uzhhorod Running Club, ГО «Щасливі діти» та компанія JABIL. До участі долучилося більше двох сотень містян. Наймолодші учасники, 3–4 років, змагалися за нагороду в номінації «Пробізи – допомози», найстарший же, 69-річний бігун, здобув нагороду в номінації «Я ще бірую». Не оминули увагою благодійну акцію й солдати Нацгвардії – усі як один показали неабияку витривалість.

Студент УжНУ Мустафа Еїта приїхав до Ужгорода на навчання з Єгипту і став свідком благодійного забігу. Хлопець коментує: «Побачив багатьох людей, які гарно проводять час, радіють сонцю і гарному дню. З’ясувалося, що тут відбувається благодійний забіг на підтримку діток, хворих на рак. Ми, іноземні студенти, часто помічаємо, що українці дуже добрі й роблять багато благочинних справ – така гуманність привертає до себе».

У підсумку силами бігунів-благодійників удалося зібрати 14 700 гривень.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.