Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Божевільний марафон» Макса Кідрука дістався й філфаку УжНУ

Сучасний український письменник презентував свій новий роман «Не озирайся і мовчи»

0 309
4 грудня на філологічному факультеті сучасний український письменник Макс Кідрук зустрівся зі студентами, щоб презентувати свій новий роман «Не озирайся і мовчи». Представив гостя аудиторії заступник декана підрозділу Олег Хававчак.
«Божевільний марафон» Макса Кідрука дістався й філфаку УжНУ
Макс Кідрук

Макс Кідрук – український письменник, мандрівник, колумніст чоловічого журналу «XXL», автор першого українського технотрилера «Бот». Гість стверджує, що промотур на підтримку роману «Не озирайся і мовчи» є «божевільним марафоном», оскільки команда поставила собі за мету побувати у сотні містах і містечках України.

Упродовж усієї зустрічі Макс Кідрук, який, до речі, за освітою інженер-енергетик, намагався показати, чим живе нині й звідки черпає ідеї для своїх книг.

Автор численних тревелогів одразу ж зізнався, що обожнює подорожувати. Уже давно зрозумів: для того, щоб мандрувати, не потрібно бути мільйонером. Загалом Макс побував у понад 30 країнах, тож продемонстрував присутнім вражаючі фото з поїздок, зокрема Танзанією, Ліваном. Здебільшого саме подорожі надихають автора на написання книг.

«Божевільний марафон» Макса Кідрука дістався й філфаку УжНУ
Книги Макса Кідрука

Щоб ознайомити аудиторію зі своєю творчістю, Макс зосередив увагу на чотирьох романах: «Мексиканські хроніки», «Твердиня», «Зазирни у мої сни» та «Не озирайся і мовчи». До написання першого його спонукала велика мандрівка за океан, а саме до Мексики. До слова, шість видавництв відмовили Кідруку в публікації роману «Мексиканські хроніки», аж поки у 2009 році книга здобула ІІ премію на конкурсі «Коронація слова».

Не менш цікавим видався й містичний технотрилер «Зазирни у мої сни», приводом до написання якого стала стаття Джека Геллента «Декодування зорових образів кори головного мозку».

«Це історія про підлітків, але не для них», – так Макс Кідрук висловлюється про свій новий роман «Не озирайся і мовчи». У ньому порушено проблеми, з якими стикається чи не кожен школяр:

  • булінг (цькування у школі);
  • стосунки з батьками;
  • бажання відмежуватися від реальності.

Присутні побачили й буктрейлер до книги. До речі, Макс Кідрук продемонстрував буктрейлери й до попередніх своїх книг. Зауважує, що особливо задоволений якістю останнього.

«Божевільний марафон» Макса Кідрука дістався й філфаку УжНУНа завершення письменник розповів, що нині працює над новим романом «Де немає бога» про групу людей, що вціліли в автокатастрофі. Тож нетерпляче очікуємо на презентацію нового захопливого роману Макса Кідрука 😉 .

Ольга Богославська
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.