Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Чи є гроші в Інтернеті? або Як підзаробити студентові вдома

Способи заробітку в Мережі, вкладаючи лише час і зусилля, а не гроші

0 1 396
Чи є гроші в Інтернеті? або Як підзаробити студентові вдома
Чи є гроші в Інтернеті? або Як підзаробити студентові вдома
Сьогодні інтернет-простір кишить тисячами пропозицій про роботу вдома. Та чи справді водяться гроші в Інтернеті і скільки там можна заробити? Спробуймо з’ясувати…

Прогрес на місці не стоїть, і поволі все в цьому світі переходить в Інтернет. Кожна компанія, що себе поважає, кожне підприємство, державна чи комерційна структури мають свої офіційні сайти. Погодься, значно зручніше купувати одяг, техніку, квитки, сплачувати комунальні послуги чи замовляти піцу, не виходячи з дому. А якщо є попит, то буде й пропонування. Це зрозуміли ще 1994 року – саме тоді почали з’являтися перші онлайн-шопи.

Нині більшість роботи в інтернеті так чи інакше пов’язана з купівлею-продажем товару чи послуги: починаючи від тих самих е-магазинів – закінчуючи написанням і продажем текстів чи торгівлею на валютних біржах. Якщо ти все ще думаєш, що грошей в Інтернеті нема, я спробую довести протилежне. Говоритимемо про способи заробітку, коли для того, щоб мати якусь копійчину, потрібно вкладати лише час і зусилля, а не гроші.

Робота в інтернет-магазинах

Чи є гроші в Інтернеті? або Як підзаробити студентові вдома

Певно, найбільш поширені нині пропозиції продажу косметики. Компанії зі світовим іменем пропонують кликати людей через Інтернет, будувати власну структуру покупців та купувати самому. Заробляєш відсоток від товарообігу своєї структури. Компанії ж заохочують працівників не лише вигідними знижками й подарунками, а навіть відпочинком за кордоном.

Кому підходить: думка, що це робота лише для прекрасної половини людства, – хибна. Чоловіки миються, голяться та користуються парфумами, тому можуть купувати щось для себе. Зрештою, у них є мами, сестри та подруги.

Скільки можна заробити: залежить від тебе, але особливо наполегливі можуть замінити собі основний дохід, а згодом перетворити його на пасивний прибуток.

Як швидко: тут не отримаєш грошей того ж дня. Навіть того ж місяця не матимеш. Для того, аби твоя структура почала давати гроші, доведеться наполегливо попрацювати кілька місяців. Але можна продавати косметику за ціною каталогу – тоді одразу зароблятимеш близько 20% від кожного проданого товару.

Нині популярним став продаж уживаних речей. Перебери шафу: для чого тобі коротка футболка чи джинси, у які не влізаєш? Навіщо вдома лежить 10 мобільних телефонів чи твій дитячий велосипед? Усе це можна розпродати: і місце звільниш від мотлоху, і трохи заробиш. Особливо винахідливі скуповують уживані речі й перепродають їх за вищу ціну. Май на увазі, що люди не купуватимуть зіпсовані чи поламані речі.

Кому підходить: усім.

Скільки можна заробити: залежно від того, що продаєш, за яку ціну й у яких кількостях.

Як швидко: розрахунок або передплатою, або після отримання товару покупцем.

Написання текстів

Чи є гроші в Інтернеті? або Як підзаробити студентові вдома

Потрібно писати статті на різні теми: кіно, кулінарія, поради, дім, сад, ІТ-технології, автомобілі – одне слово, все, чим цікавляться люди. Для цього не обов’язково бути фахівцем у якійсь галузі.

Копірайт – це написання унікального тексту на основі власних знань і кількох джерел. Рерайт – це, по суті, переказ того, про що йдеться у одному джерелі. Є ще SEO-копірайт – це не просто написання унікального тексту, а адаптація його під пошукові системи з уживанням визначеної кількості ключових фраз.

Кому підходить: усім.

Скільки можна заробити: за копірайт або рерайт текстів недосвідчені автори отримують не надто багато, але чим більший досвід, тим більше заробиш. SEO-копірайт потребує більше навичок, однак і заробіток суттєвіший. Можна заробляти від 300 гривень до сотень доларів на місяць.

Як швидко: Після того, як замовник приймає роботу, він розраховується впродовж кількох днів. Гроші можна отримувати на банківські картки чи на е-гаманці у гривнях та валюті.

Наповнення сайту чи сторінки у соцмережі

Чи є гроші в Інтернеті? або Як підзаробити студентові вдома

На відміну від попередніх варіантів, тут ти прив’язаний до сайту, адмінити який маєш у визначений час (зазвичай є 2 зміни: до і після обіду). Потрібно знаходити й розміщувати інформацію – відповідно до тематики ресурсу. На деяких сайтах можна відкладати новини, але зазвичай потрібно робити публікації кожні 20–30 хвилин. Часто потрібні навички рерайту.

Кому підходить: усім.

Скільки можна заробити: зарплата тут фіксована – в середньому 2500–3000 гривень, розрахунок на банківську картку або готівкою.

Як швидко: раз на місяць.

Заміж за іноземця чи заробіток на брехні?

Чи є гроші в Інтернеті? або Як підзаробити студентові вдома

Мова про спілкування англійською мовою на сайтах знайомств – це теж вид заробітку, щоправда, не зовсім чесним шляхом. На сайтах ти знайомишся з іноземцями нібито для розвитку романтичних стосунків та спілкування на різні теми. Насправді ж це спосіб викачування грошей, бо чоловіки платять за вихідні смс – ці гроші і є твоїм прибутком. Щоправда, більшість «женихів» старається виманити дівчину для спілкування в соцмережі, де листування безкоштовне. А дівчата тут винятково з меркантильною метою й нерідко мають хлопця або чоловіка у реальному житті.

Кому підходить: дівчатам.

Скільки можна заробити: насправді, багато не заробиш, а часу на розсилання повідомлень потенційним «жертвам» витратиш чимало. Розрахунок зазвичай у доларах. За місяць можна наспілкуватися максимум доларів на 30–50, більше заробляють одиниці.

Як швидко: гроші можна отримувати лише після накопичення на рахунку певної суми.

Інші види заробітку

Спробуй розвинути власний YouTube-канал, після монетизації якого можна заробляти. Зауваж: україномовний блогер заробляє менше, ніж російськомовний і ще менше, ніж англомовний ☺. Популярними нині є огляди товарів, ігор, різні відеоприколи.

Чи є гроші в Інтернеті? або Як підзаробити студентові вдома

Ще один цікавий варіант – створення пабліку в соцмережі й заробіток на рекламі. Чим більше ти маєш підписників (мова йде про сотні тисяч і більше), тим більше заробиш на розміщенні реклами. Тут можна заробляти три й більше тисячі гривень на день (!), але для цього треба мати величезну аудиторію.

За гроші в інтернеті можна проходити тести, ставити вподобання, ділитися записами, вступати у групи в соцмережах тощо. Усе це потребує великих часових затрат, щоб хоч трохи заробити, але, можливо, тобі вдасться, якщо поєднаєш усі ці способи. Заробіток тут мізерний, а отримати його можна лише після накопичення на рахунку певної суми.

Інтернет пропонує чимало вакансій веб-моделі. Не хочеться нікого засуджувати, тому скажу так: цей заробіток підходить для розкутих дівчат, але гідним його навряд чи назвеш. У відеочат додзвонюються чоловіки, які хочуть побачити молоду гарну і… спокусливу дівчину. Певно, що відбувається далі – зрозуміло. Гроші тут крутяться непогані, але чи воно того варте?

Способів заробити у Всесвітньому Павутинні чимало – тож обирай, що тобі підходить, і заробляй.

Ксенія Шокіна,
фото з мережі Інтернет
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.