Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

День філософа в УжНУ відзначили брейн-рингом

Переможців визначити не вдалося: колективно вирішили, що перемогла дружба, чи то краще – команда ☺

0 828
День філософа в УжНУ відзначили брейн-рингом
День філософа в УжНУ відзначили брейн-рингом
17 листопада відзначають не лише День студента, а й День філософа. Тож кафедра філософії факультету суспільних наук не могла залишити осторонь цю подію й організувала студентський брейн-ринг. Ініціатором виступила доцент цього підрозділу Тетяна Хоменко.

Такий досвід відзначення професійного свята практикують уперше й сподіваються, що наступного року вдосконалять його. Спеціальність «Філософія» відкрита в УжНУ лише 2015 року, тому вчаться наразі всього два курси. Вони й змагалися між собою, але в рівних командах, що включали студентів і першого, і другого років навчання.

День філософа в УжНУ відзначили брейн-рингом

Євгенія Нікуліна

Привітати колектив з нагоди свята завітала голова студентської ради факультету суспільних наук Євгенія Нікуліна. Студентам наймолодшої спеціальності побажала наснаги в навчанні, легкого складання іспитів та насиченого студентського життя.

День філософа в УжНУ відзначили брейн-рингом

Володимир Гиря

Вітання від декана й від себе особисто переказав молоді заступник декана факультету Володимир Гиря. «Філософія – це експеримент на території нашої області, але ви вже стаєте складовою частиною нашого великого підрозділу. Бажаю вам терпіння, взаєморозуміння з викладачами. Частіше збирайтеся разом, аби мали, що згадати про студентське життя, вчіться і відпочивайте, вдосконалюйте себе», – побажав Володимир Іванович.

Брейн-ринг тривав п’ять раундів. Вели змагання розуму доцент кафедри філософії Тетяна Хоменко та старший викладач Оксана Матвієнко. Спочатку поділили учасників на команди, вигадали їм назви, обрали капітанів…

День філософа в УжНУ відзначили брейн-рингом

До найменування студенти-філософи підійшли досить-таки креативно. Назвалися «Команда» і «Team» («команда» англійською), пояснивши це тим, що «в будь-якому разі переможе команда». Питання загалом стосувалися філософії, її історії, включали вислови її діячів і базувалися на тих матеріалах, котрі молодь опановує під час навчальних дисциплін.

Студенти розташовували прізвища відомих філософів у хронологічному порядку, вирішували логічні задачі, з’єднували назви філософських дисциплін з їх дефініціями. До слова, деякі завдання викликали розбіжності навіть у поглядах викладачів.

День філософа в УжНУ відзначили брейн-рингом

Після завершення гри кожна з команд повинна була назвати свого найактивнішого гравця. Ці люди й отримали символічні подаруночки – статуетки філософів. Переможців визначити не вдалося, адже колективно було вирішено, що перемогла дружба (чи то краще – команда ☺ ), адже кожен десь був сильніший, а десь – слабший. Тому головний приз – збірку праць Аристотеля (Політика. Метафізика. Аналітика) було вирішено залишити на кафедрі для вільного користування всіма студентами.

Після вирішення завдань молодь мала змогу поділитися враженнями про захід, обговорити плани святкування Дня філософа на наступний рік. Як винагорода за розумову працю на спудеїв та працівників кафедри чекав солодкий стіл.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.