Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«День кар’єри ЄС»: в УжНУ говорили про потенційне працевлаштування

Важливий для студентства захід Інформаційний центр ЄС разом з Центром кар’єри УжНУ влаштували спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні

0 331

«День кар’єри ЄС»: в УжНУ говорили про потенційне працевлаштування

Одним із пріоритетів університету є підготовка кваліфікованих спеціалістів, запитаних на ринку праці. Тому для молоді створюються умови для професійного зростання ще під час навчання у виші. Власне через таку настанову 28 вересня Інформаційний центр ЄС разом з Центром кар’єри УжНУ спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні влаштували важливий для студентства захід – «День кар’єри ЄС» у рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні».
Ігор Король
Ігор Король

Офіційно відкрив проект проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король. Звертаючись до молоді, він зауважив: «Університет – це не лише місце, де вам читають лекції та де ви спілкуєтеся на практичних заняттях. Тут ви вчитеся бути успішними. Нинішній захід покликаний поширити інформацію про кар’єрні можливості для молоді у європейському вимірі. Студенти шукають роботу, а роботодавцям потрібні кваліфіковані спеціалісти, тому сьогодні є чудовий шанс знайти одне одного. Тож бажаю всім учасникам заходу плідної співпраці!».

Олександр Білак
Олександр Білак

Присутнім на відкритті був і заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, який наголосив на започаткованому разом з УжНУ стажуванні у міськраді «Перший кар’єрний крок» та на важливості співпраці роботодавців, вишу й муніципалітету.

Приєднався до сказаного попередниками й заступник директора Інформаційного центру ЄС в УжНУ Віталій Андрейко.

Тетяна Хорошилова
Тетяна Хорошилова

Особливістю «Дня кар’єри ЄС» став «Ярмарок професій», участь у якому взяло близько 20 вітчизняних і європейських компаній. Потенційні роботодавці спілкувалися зі студентами й викладачами, інформували учасників про можливості працевлаштування, презентували програми стажувань і практик.

Також у рамках заходу протягом дня студенти мали нагоду відвідати різноманітні тренінги й презентації.

Найпершу тему для обговорення та набуття молоддю навичок, важливих для професійного зростання, представила психолог-практик Тетяна Хорошилова – «Ефективна комунікація – запорука успішного працевлаштування». «Ми зібралися тут, аби зрозуміти, як зробити комунікацію ефективною. А такою вона є тільки тоді, коли обидва співрозмовники правильно розуміють одне одного», – розпочала тренінг пані Тетяна.

Михайло Данканич
Михайло Данканич

Протягом години тренерка розповідала про основні елементи комунікації, засоби висловлення думок, методи, які роблять контакт ефективним, зосередивши головну увагу на важливості комунікації при працевлаштуванні та безпосередньо вже в колективі.

Окрім цього заняття, для студентів підготували презентацію з елементами тренінгу «Написання успішних проектів». Розпочав її директор Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» обласної ради Михайло Данканич: «Ми співпрацюємо з органами місцевого самоврядування, вивчаємо, які є проблеми в різних сферах, шукаємо способи їх вирішення із залученням європейських коштів. Все це можна зробити за допомогою різних проектів».

Учасники тренінгів
Учасники тренінгів
Михайло Сюсько
Михайло Сюсько

Докладніше про безпосереднє створення задумів для проектів, їхню реалізацію, складнощі при підготовці та способи їх усунення, різні можливості для студентів розповів радник з питань регіонального розвитку Закарпатського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Микола Сюсько.

Василь Дідичин
Василь Дідичин

Не менш цікавою для присутніх стала презентація з елементами тренінгу від засновника Клубу фінансової грамотності, керівника проекту «Гірчичне зерно» Василя Дідичина «Моделювання бізнесової активності: ділові ігри». Студенти мали змогу спробувати себе в різних фінансових ролях, в ігровій формі реалізувати свої амбіції в бізнесовій сфері.

Анжела Бабкіна
Анжела Бабкіна

У рамках проекту вирішили охопити і болюче у всьому світі питання торгівлі людьми. Тренінг на тематику «Як не стати жертвою торгівлі людьми?» влаштувала комунікаційна координаторка ВІ «Активна громада» Анжела Бабкіна. Студенти моделювали ситуації, виявляли причини появи проблем, кожен учасник тренінгу у форматі вільного мікрофону мав можливість висловити власні думки.

Бажаємо студентам знайти свій шлях, своє покликання і використати надані можливості для перспективного працевлаштування.

Вікторія Кенідра,

відео Роберта Паппа

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.