Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

До УжНУ вшосте завітала «стоматологічна весна»

Участь у конференції брали майбутні фахівці й спеціалісти-практики з України та закордонні здобувачі професії дантиста з Угорщини, Чехії, Грузії, Єгипту, Саудівської Аравії, ОАЕ, Палестини

0 339
До УжНУ вшосте завітала «стоматологічна весна»
До УжНУ вшосте завітала «стоматологічна весна»
На базі Ужгородського університету впродовж трьох днів працювали учасники 6-ї Міжнародної стоматологічної конференції студентів і молодих учених «Актуальні питання науково-практичної стоматології».

До УжНУ вшосте завітала «стоматологічна весна»

Володимир Смоланка та Євген Костенко

До УжНУ вшосте завітала «стоматологічна весна»

Під час конкурсу на визначення фахівця року

Як зауважив декан стоматологічного факультету Євген Костенко: «Головне завдання заходу – вдосконалення додипломної освіти. Основні напрацювання програм, які ми провели, вдалося імплементувати в навчальний процес. Таким чином, предмети міністерської програми повністю відповідають чеським, словацьким, угорським. Радимо вітчизняним колегам також увести міждисциплінарні предмети до переліку курсів на вибір, а саме: стоматологічне обладнання і матеріалознавство, анестезіологія, рентгенологія, пародонтологія та судова стоматологія».

Розпочали роботу 20 квітня, визначивши фахівця року за підтримки компанії ЗМ ESPE. Також дискутували на симпозіумі, присвяченому актуальній практиці в лікуванні дітей.

Наступного дня в ректораті зібралася координаційна рада Асоціації стоматологів України за сприяння голови АСУ Ірини Мазур та головного дантиста МОЗ України Олексія Павленка. Відкрили захід ректор Володимир Смоланка та декан Євген Костенко. Присутні говорили про стан і перспективи допомоги дантистів в нашій державі.

До УжНУ вшосте завітала «стоматологічна весна»

Працює Координаційна рада Асоціації стоматологів України

Завершили «стоматологічну весну» засіданнями секцій студентів і молодих учених.

До УжНУ вшосте завітала «стоматологічна весна»

Виставка

У рамках наукового форуму діяла виставка, де провідні компанії презентували свої продукти. Були організовані й майстер-класи, учасники котрих могли вдосконалити навички з ортопедичного лікування, протезування, реставрації зубів тощо.

Доповнили насичену програму відпочинком в одному з клубів міста. Студенти, молоді вчені й лектори також могли надихнутися квітучими сакурами (до речі, квітка цього дерева зображена на логотипі конференції), зробити фото на згадку.

Загалом, участь у заході брали майбутні фахівці й спеціалісти-практики з України, а ще – закордонні здобувачі фаху з Угорщини, Чехії, Грузії, Єгипту, Саудівської Аравії, ОАЕ, Палестини, котрі навчаються на стоматологічному факультеті УжНУ.


Ольга Брайлян,
фото автораки та із соцмереж
Відео – каналу «М-студіо»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.