Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники УжНУ долучаються до регіонального обговорення проблемних моментів у сфері інтелектуальної власності

Доцент юрфаку Олеся Чепис взяла участь у засіданні Координаційної ради з питань інтелектуальної власності при Закарпатській ОДА

0 433
Представники УжНУ долучаються до регіонального обговорення проблемних моментів у сфері інтелектуальної власності

Днями під головуванням директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської облдержадміністрації Дениса Мана засідала Координаційна рада з питань інтелектуальної власності при ОДА.

Представники УжНУ долучаються до регіонального обговорення проблемних моментів у сфері інтелектуальної власності

Олеся Чепис

У зібранні взяли участь представники зацікавлених структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних органів, Господарського суду, Торгово-промислової палати, Регіональної ради підприємців та Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Ужгородський національний університет представляла доцент кафедри цивільного права та процесу юридичного факультету Олеся Чепис.

На засіданні обговорили низку актуальних питань, зокрема йшлося про розроблення пропозицій щодо регіональної політики у сфері захисту прав інтелектуальної власності; організацію моніторингу дотримання законодавства у згаданій сфері; сприяння ефективній взаємодії правоохоронних і контрольних органів у цій галузі тощо.

Учасники засідання висловили свої думки щодо потреби посилити контроль за дотриманням законодавства у сфері інтелектуальної власності, налагодження співпраці з органами Державної фіскальної служби України та управлінням захисту економіки в Закарпатській області, а також стосовно підготовки обласної програми з питань захисту інтелектуальної власності.

Обговорили також необхідність розробки та внесення пропозицій до законодавства України у сфері інтелектуальної власності з метою усунення прогалин і колізій у правовому регулюванні та на виконання вимог Глави 9 «Інтелектуальна власність» Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За підсумками засідання затверджено план заходів з питань інтелектуальної власності та склад експертної робочої групи.

За інформацією прес-служби Закарпатської ОДА

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.