Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Доцент УжНУ стажувався в Карловому університеті в Празі

Ярослав Ступник мав змогу ознайомитися з організацією навчально-виховного процесу та досвідом викладання правових дисциплін чеськими колегами

0 946
Доцент УжНУ стажувався в Карловому університеті в Празі
Доцент УжНУ стажувався в Карловому університеті в Празі
На запрошення та під керівництвом завкафедри кримінального права Карлового університету в Празі професора Їржі Єлінека двотижневе науково-педагогічне стажування на базі юрфаку чеського вишу пройшов доцент кафедри кримінально-правових дисциплін та міжнародного кримінального права УжНУ, кандидат юридичних наук Ярослав Ступник.

Під час стажування доцент Я.Ступник мав змогу ознайомитися з організацією навчально-виховного процесу та досвідом викладання правових дисциплін чеськими колегами, обмінятися думками щодо розвитку кримінального права як академічної дисципліни та науки в цілому.

Програма перебування ужгородського науковця в Празі була насиченою і, крім вирішення наукових проблем, збігаючись зі святкуванням в Чехії 700-річчя від дня народження імператора Священної Римської імперії Карла ІV, включала в себе і культурну складову. За підтримки ректорату Карлового університету дослідник мав змогу відвідати Музей вишу в Празі, Празький град та інші визначні історичні та культурні пам’ятки чеської столиці. Нагадаємо, що один із найстарших університетів у світі, перший виш на слов’янських землях, Карлів університет у Празі був заснований 1348 року з ініціативи Карла ІV.

За дорученням декана юридичного факультету УжНУ, професора Ярослава Лазура, доцент Ярослав Ступник також мав зустріч з членом Колегіуму ректора Карлового університету в Празі, професором Яном Благославом Лашеком, який активно сприяє розвитку співпраці між нашими закладами.

Підсумовуючи своє перебування в Празі, Ярослав Ступник зауважив, що таке стажування під керівництвом відомого вченого у галузі кримінального права, професора Їржі Єлінека, консультації та можливість роботи в спеціалізованій юридичній бібліотеці, значно розширюють можливості для наукової роботи та надають новий поштовх і нові ідеї.

Водночас заступник декана юридичного факультету УжНУ з міжнародних зв’язків, доцент Олександр Білаш наголосив на тому, що це лише початок активної співпраці –  вже незабаром до юридичного факультету Карлового університету в Празі поїдуть наші студенти та докторанти.

Таке стажування викладачів юрфаку УжНУ на базі Карлового університету стало можливим завдяки Угоді, підписаній нашими вишами 12 січня 2016 року, та домовленостями про співпрацю між деканами юридичних факультетів університетів професорами Ярославом Лазуром та Яном Кукліком.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.