Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Доцентки біологічного факультету взяли участь у міжнародній конференції в Будапешті

На форумі обговорювали зміни, що відбуваються в довкіллі внаслідок кліматичних змін як у планетарному, так і в регіональному масштабах

0 275

Доцентки біологічного факультету взяли участь у міжнародній конференції в Будапешті

Людмила Симочко
Людмила Симочко
Міжнародна конференція, присвячена питанням змін клімату «Climatic Changes and Environmental (Bio) Engineering» відбулася в Обудському університеті 22–24 листопада. У заході взяли участь науковці семи країн.

На форумі обговорювали зміни, що відбуваються в довкіллі внаслідок кліматичних змін як у планетарному, так і в регіональному масштабах.

На конференції працювало 5 секцій. Представниці кафедри ентомології та збереження біорізноманіття Ужгородського університету висвітлювали питання, як зміни клімату впливають на функціонування екосистем та їх складові. Крім того, доцентка Людмила Симочко була членом Міжнародного наукового організаційного комітету конференції та модератором пленарного засідання.

Мирослава Демчинська
Мирослава Демчинська

Пані Людмила у доповіді «Climate Change аnd Soil Microbiome» проаналізувала, як змінився мкробіом ґрунту за останні 10 років внаслідок змін клімату.

Доцентка Мирослава Демчинська у своїй доповіді «Spread Of Invasive Species аnd Climate Change» говорила про основні аспекти поширення інвазійних видів внаслідок кліматичних змін.

У рамках конференції відбувся й круглий стіл, де було розглянуто основні напрямки співпраці між науковцями різних країн.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.