Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет суспільних наук відкривали для себе ужгородські школярі

Окрім знайомства з колективом викладачів і студентів, учні мали можливість виступити на молодіжній науково-практичній конференції

0 125
Ужгородський національний університет щороку привідкриває завісу студентського життя для учнів міських шкіл. У День відкритих дверей вони можуть заглянути наперед: що чекає їх після вступу до вишу, які там викладачі, що криється під назвами факультетів і спеціальностей.

Факультет суспільних наук відкривали для себе ужгородські школяріФакультет суспільних наук має свої традиції й, окрім знайомства з колективом викладачів і студентів, дає школярам можливість виступити на молодіжній науково-практичній конференції нарівні зі здобувачами вищої освіти.

Юрій Остапець
Юрій Остапець

Цьогоріч гостями ФСНу стали представники шкіл №2, №5 та №9. До гостей звернувся декан підрозділу Юрій Остапець, представивши їм спеціальності, за якими тут провадять підготовку. Їх чимало – «Політологія», «Публічне управління та адміністрування», «Психологія», «Соціологія», «Соціальна робота», «Філософія» і «Початкова освіта». Декотрі з них нові, інші ж такі, що з року в рік залишаються пріоритетними для абітурієнтів.

Юрій Олександрович звернув увагу на те, що у 2019 році правила вступу до вищих навчальних закладів знову зазнають змін. Тому, аби випускники не заплуталися в тому, що, куди і як, представники факультету радо зустрінуться з ними ще раз ближче до початку вступної кампанії, аби обговорити нюанси такого важливого періоду й розставити всі крапки над «і».

Факультет суспільних наук відкривали для себе ужгородські школярі
З учнями поспілкувався і студактив факультету

Наостанок очільник підрозділу побажав, аби нинішні одинадцятикласники «гарно закінчили школу, склали ЗНО і вступили туди, куди бажають».

Далі присутні мали змогу переглянути ролик, що коротко ознайомив їх із діяльністю ФСНу: як освітньо-науковою, так і дозвільною.

Відтак потенційних вступників залишили сам на сам із активом факультету, без якого, за словами викладачів, «нічого, що стосується студентів, не вирішуємо». Говорили про діяльність СНТ, дозвільні заходи, плани створити команду КВН, навчання на держбюджеті й стипендію, специфіку кожного напрямку підготовки. Навіть зробили селфі на пам’ять ☺. До слова, більшість присутніх школярів виявили бажання навчатися на «Психології».

Володимир Гиря
Володимир Гиря

Після бесіди слово взяв заступник декана факультету суспільних наук Володимир Гиря, що направив роботу у наукове русло й розпочав спільну з одинадцятикласниками Ужгородської спеціалізованої ЗОШ №2 конференцію «Український вибір: виборчі процеси в Україні очима молоді». Її тематика є надзвичайно актуальною, а глибше пізнання цієї теми, за словами Володимира Івановича, – «крок до підвищення якості і рівня громадської освіти кожного з нас».

Учениця Каріна Карпова розповіла, які ж вони, вибори-2019, очима молоді, випускник Назар Петришин деталізував «новий курс» однієї з ключових політичних фігур – Юлії Тимошенко, а Леся Пащенко виголосила доповідь про «Політичне майбутнє українського народу».

Серед студентів, що взяли участь у конференції, були четвертокурсниці спеціальності «Політологія». Діана Роман розповіла, якими на майбутніх виборах є електоральні інтереси в політико-географічному аспекті, а Анастасія Святецька говорила про те, як залучити молодь до активної участі у виборах.

Наостанок за активну участь у конференції юнь нагородили грамотами та запропонували відвідати кафедри, розповіді про які зацікавили найбільше.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.