Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Фестиваль для ласунчиків: в Ужгороді — «Медовий спас»

Цілюща сила меду відома, мабуть, кожному українцю...

0 422
Фестиваль для ласунчиків: в Ужгороді — «Медовий спас»
Фестиваль для ласунчиків: в Ужгороді — «Медовий спас»
У Боздоському парку протягом трьох днів триває фестиваль «Медовий спас». Тут можна посмакувати популярним і здоровим бджолиним продуктом, а ще й купити щось не лише солодке, а й цікаве для себе.

Фестиваль для ласунчиків: в Ужгороді — «Медовий спас»

На фестивалі

В Ужгороді Медовий спас у такий спосіб святкують не вперше, щоправда, раніше фестивалили на набережній у центрі міста. Тепер у Боздоському парку зібрались бджолярі з різних районів Закарпаття, є й гості з інших областей.

Цілюща сила меду відома чи не кожному українцю, а тут представлено ще й різні його види: квітковий, липовий, гречаний, прополісний, мед із різнотрав’я – і це далеко не повний перелік. Виробники не обмежилися медом – привезли для ужгородців незвичайні ласощі, як-от: медові сухофрукти, горіхове асорті з медом і навіть медові снікерси.

Фестиваль для ласунчиків: в Ужгороді — «Медовий спас»

Наталя Павлик

Крім яток із медом, покупців ваблять цікаві вироби ручної роботи (котрі теж пов’язані з продуктами роботи пасічників) – свічки,  маточне молочко, лікувальні настоянки, мило на основі меду й багато іншого. А ще тут можна купити вишиванки, плетені кошики, цікавинки для декору інтер’єру, іграшки та багато іншого.

Протягом дня в парку лунає музика, виступають різні колективи та діє незвичайна бджолина фотозона, тож, чим себе розважити, – знайдуть і великі, і малі.

Студентка філфаку Наталія Павлик і собі не оминула цей захід. Дівчина розповідає: «Обожнюю мед! Тому, коли почула від подруги про ярмарок, вирішила, що варто сходити. Приємно здивували ціни – справді доступні. Не втрималася і купила собі свічечку та мило ручної роботи (з меду, звичайно). А ще – баночку прополісного меду додому».

Завершується фестиваль у неділю в другій половині дня – тож поспішайте прикупити щось і собі до Маковія.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.