Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Підкорювати життєві вершини вирушили й магістри філологічного факультету

Цьогоріч підрозділ випустив 84 магістрів, серед яких 9 червонодипломниць

0 940

Підкорювати життєві вершини вирушили й магістри філологічного факультету

Днями у великій залі ректорату УжНУ філологічний факультет вручив довгоочікувані дипломи 84 своїм магістрам.

Підкорювати життєві вершини вирушили й магістри філологічного факультетуУрочистий захід, який зібрав разом дружну родину цінувальників Слова, подію, що лежить на межі дитинства і дорослого життя, розпочала ведуча – першокурсниця філфаку Раїса Ізотова. Офіційно відкрила свято студентка юридичного факультету Мар’яна Жемонська виконанням гімну України.

Галина Шумицька
Галина Шумицька

Відтак до слова запросили деканесу філфаку, другу маму для випускників Галину Шумицьку: «Дорогі наші нинішні іменинники, цієї миті ще студенти; вельмишановні колеги; шановні гості нашого свята! За великим рахунком усе наше життя – це миті, миттєвості. Деякі з них ми усвідомлюємо і проживаємо на всю повноту, котрісь не помічаємо, та ми прагнемо до того, аби насолоджуватися кожною миттю. Колись якоїсь миті ми народилися, так само кожен з нас у мить став на ніжки і пішов, в мить сказав своє перше слово, у мить відчув щастя і так само миттю був перший біль, а потім мить радості і мить роздратування, і примирення з самим собою, і ціла гама почуттів, яку проживаємо упродовж життя. Ось ця мить – коли магістрант стане магістром. В буквальному перекладі «магістр» – майстер, учитель.

Дорогі наші випускники, наші магістранти! Ви стаєте вчителями, а це означає – відповідаєте не тільки за самих себе, а й за тих, хто йде за вами. Ви весь час будете вчитися, будете надолужувати те, що, можливо, колись проґавили, не встигли зробити, будете вдосконалюватися, будете насолоджуватися радістю своєю і радістю тих, хто піде за вами. Тож  такий гарний нинішній день бажаю вам прожити як унікальний, як неповторний, як найкращий день у вашому житті, встигнути зробити все, що маєте зробити, а насамперед – уклонитися тим, завдяки кому ви тут: вашим батькам, вчителям, друзям, коханим. Простуйте життям упевнено, простуйте радісно, легко, просто і з любов’ю. Я вас люблю!»

Тетяна Юзьо
Тетяна Юзьо

Підкорювати життєві вершини вирушили й магістри філологічного факультетуПідтримати найдорожчих і порадіти разом прийшли й батьки випускників. Для них цей день вельми символічний: дивлячись на дітей, вони згадували і свою юність. Від імені всіх батьків до присутніх звернулася Тетяна Юзьо – спочатку до викладачів, подякувавши за все, що дали їхнім дітям; магістрантам же побажала ентузіазму, грандіозних цілей і проектів, а головне, аби все задумане ставало дійсністю.

Музичним привітанням порадувала присутніх Мар’яна Жемонська, виконавши композицію «Калина», а відтак чудовим танцем здивувала студентка Природничо-гуманітарного коледжу Анастасія Харкаліс.

Мирослава Лендьел вручає диплом Марії Якубишин
Мирослава Лендьел вручає диплом Марії Якубишин

Для вручення дипломів магістра з відзнакою запросили проректора з науково-педагогічної роботи, кураторку філфаку Мирославу Лендьел: «Ви обрали університет, факультет, спеціальність шість з половиною років тому, ви обрали нас і коли закінчили бакалаврат. Ваш вибір був тоді, коли ви складали іспити, захищали дипломні роботи… І – повірте мені – у дорослому житті, яке ось-ось уже чекає за дверима, – вам доведеться постійно вибирати. Моя життєва порада: обирайте те, що будете любити на 100 відсотків».

Відтак на сцену запросили заступника декана Василя Шарканя, котрий зачитав наказ про випуск, і 9 червонодипломниць.

Магістри-червонодипломники філфаку
Магістри-червонодипломниці філфаку
Іван Сабадош та Валентина Барчан з магістранткою українського відділення
Іван Сабадош та Валентина Барчан з випускницею українського відділення

Від випускників до присутніх звернулася Марія Якубишин: «Стояти на цій сцені дуже хвилююче. Але ці хвилювання приємні, і таких приємних моментів у нас протягом майже шести років було надзвичайно багато. Я довго думала, які ж правильні слова підібрати для цієї події… Врешті вирішила: говоритиму те, що відчуватиму саме в цю мить. Філологічний факультет – це дійсно велика дружна родина. Прийшовши сюди, я одразу це зрозуміла. Це наша друга домівка – була, є і, думаю, буде. Адже всі спогади, які кожен з нас має, стали категорією пам’яті, а пам’ять – тиха присутність любові, тінь якої завжди стоятиме за нашими спинами. Так писала Софія Майданська, і так кажу зараз я». Висловила подяку Марія викладачам, друзям, активу факультету й побажала завжди залишатися справжніми.

Володимир Тарасюк з магістром відділення журналістики
Володимир Тарасюк з магістром відділення журналістики

Для вручення дипломів випускникам українського відділення запросили завідувача кафедри української мови Івана Сабадоша та завідувачку кафедри української літератури Валентину Барчан.

Майбутнім журналістам говорив напутні слова та вручав дипломи доцент кафедри журналістики, головний редактор газети «Погляд» Володимир Тарасюк.

Теплі слова виголосила й магістрантка Аліна Староста, подякувавши керівництву університету, факультету за позитивні емоції, здобутий досвід, студактиву – за цікаве дозвілля, викладачам – за навчання, комфорт і затишок. «Тепер, коли попереду багато змін, важливо не тільки, які в нас професійні навички, а й те, які цінності духовні понесемо у світ», – підсумувала випускниця.

Наталія Бедзір з магістранткою кафедри слов'янської філології та світової літератури
Наталія Бедзір з випускницею кафедри слов’янської філології та світової літератури

Завідувачка кафедри слов’янської філології та світової літератури Наталія Бедзір вручила дипломи своїм підопічним випускникам і побажала не легкої, але широкої дорогої.

Від імені академнаставників приємні слова молоді сказала Марта Демчик:

Марта Демчик
Марта Демчик

«Я сьогодні вкотре відчула, наскільки швидко летить час. Неначе вчора ви були бакалаврами, а сьогодні вже отримуєте диплом магістра. Я думаю, що за ці роки кожен із вас у своєму серці залишив спогади про золоте студентство: перша лекція, перше практичне заняття, перший день філолога, перша сесія. Ці спогади, я сподіваюся, ви пронесете через життя. За цей час ви розкрили свої таланти, пройшли школу життєвої мудрості. А сьогодні ви перегорнули ще одну важливу сторінку книги вашого життя. Що буде написане на наступній, залежить тільки від вас. Мрійте, дійте, прагніть до неможливого!»

Наталія Петріца з магістром кафедри словацької філології
Наталія Петріца з магістром кафедри словацької філології

Відтак до вітального слова та вручення дипломів запросили завідувачку кафедри словацької філології Наталію Петріцу. «Сьогодні двадцятий випуск студентів словацького відділення і перший випуск студентів-богемістів. Щиро вітаю всіх! Нехай знання, здобуті в альма-матер, будуть надійним стартом у вашій професійній діяльності», – побажала випускникам Наталія Миколаївна.

Найзворушливішим моментом свята став перегляд відеороликів зі студентськими світлинами випускників. Після завершення офіційної частини свята новоспечені магістри зробили чимало спільних фото з рідними, друзями, викладачами.

Вікторія Кенідра,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.