Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Філософи УжНУ відзначили професійний день осмисленням актуальних питань розвитку сучасної цивілізації

Ішлося про штучний інтелект, стовбурові клітини, соціальні мережі та їх вплив на сучасну людину, філософські проблеми екології...

0 193
Учасники філософської дискусії
Учасники філософської дискусії
Нещодавно до Дня філософа на продовження традицій профільної кафедри УжНУ відбулася цікава дискусія викладачів та студентів 2–4 курсів спеціальності «Філософія» щодо осмислення актуальних питань розвитку сучасної цивілізації. Зокрема, йшлося про штучний інтелект і сучасні проблеми філософії; філософські проблеми екології; стовбурові клітини (гуманізм чи антигуманізм?); соціальні мережі та їх вплив на людину.

Філософи УжНУ відзначили професійний день осмисленням актуальних питань розвитку сучасної цивілізації Сучасний філософ – це не просто людина, яка здатна осмислювати процеси, що потребують відповідної реакції, але й готова на основі цього робити певні прогнози в розвитку людини й суспільства. Саме в такому руслі відбувала дискусія викладачів і студентів.

Дискусія протікала жваво в невимушеній обстановці, де кожен міг висловити свою позицію чи ставлення до запропонованих питань. Викладачі побачили зацікавленість студентів у філософському осмисленні сучасних проблем людини. Особливо активно обговорювали проблему «штучного інтелекту», який, з одного боку, здатен сприяти науково-технічному прогресу, проте, з іншого, ставить під загрозу людське мислення й дальше існування людини як такої.

Під час святкового засідання та обговорення актуальних тем було спільно вирішено частіше проводити такі дискусії, розвиваючи мислення та намагаючись знайти відповіді на важливі для сучасної людини питання.

За інформацією кафедри філософії
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.