Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Географи розіграли волейбольний Кубок декана

Перемогли в турнірі третьокурсники, другу сходинку посіли новачки факультету, викладачі ж зі старшокурсниками задовольнилися «бронзою»

0 328
Географи розіграли волейбольний Кубок декана
Географи розіграли волейбольний Кубок декана
Днями у спорткомплексі «Буревісник» студенти й викладачі географічного факультету УжНУ змагалися за Кубок декана з волейболу. Участь у цьому традиційному весняному турнірі (а мають й осінній Кубок із футболу) взяло 3 команди: першо- і третьокурсників, а також збірна, яка складалася з викладачів і студентів IV та V курсів.

Оскільки команд було небагато, то вирішили, що змагатимуться за коловою системою до двох перемог за партіями, кожна з яких – до 15 очок.

За жеребкуванням, першими зіграли між собою команди студентів. Із самого початку першокурсники показали старшим колегам, що боротьбу влаштують затяту. У першій партії третьокурсники зуміли здобути перемогу з рахунком 15:11. Друга ж половина гри видалася ще більш напруженою – першачки поступилися 15:17. Відзначимо, що в складі команди ІІІ курсу була представниця прекрасної статі – Лідія Бордаш виявилася єдиною на турнірі дівчиною-учасницею.

Географи розіграли волейбольний Кубок декана

У другій грі все ті ж третьокурсники зустрілися із збірною викладачів і студентів-старшокурсників. Захопивши лідерство з самого початку матчу, «кривдники» першокурсників легко здолали опір чергових суперників – 15:9. У другій партії старші візаві намагалися нав’язати боротьбу, але врешті знову поступилися 15:12 – питання щодо володаря Кубка декана було зняте.

Географи розіграли волейбольний Кубок декана

Лідія Бордаш

«Черговий турнір з волейболу відбувся в чудовій компанії. Хоча команд було лише три, але зібралися студенти, які справді люблять волейбол і під час ігор серйозно ставилися до кожного руху, кожного дотику до м’яча. Як завжди, родзинкою став поєдинок з викладачами, бо це не просто гра – це тест на витримку, адже граєш проти людей, які буквально завтра прийдуть на лекцію чи практичне заняття. Змагання з наставниками – це справжнє задоволення, бо ми бачимо їхні емоції, хвилювання, бачимо їх справжніх! Насправді такі заходи об’єднують не тільки студентів спільним хобі, а й дають можливість поспілкуватися і позмагатися з викладачами поза межами аудиторій. Хочу подякувати організаторам турніру і всім учасникам за хорошу гру», – поділилася враженнями третьокурсниця Лідія Бордаш.

Третій матч турніру вирішував долю другого й третього місць. У завершальному поєдинку боротьба була настільки напруженою, що для визначення переможця знадобилися аж 3 партії.

Спершу першокурсники доволі легкістю перемогли викладачів – 15:8. А вже в другій партії чи то розслабилися, чи викладацький склад зібрався на силі – виснажлива поразка 18:20. У вирішальній частині двобою кожен намагався зіграти якнайкраще, адже помилки могли дорого коштувати колективу. Команди по черзі здобували очки, демонструючи якісну гру. Однак наприкінці матчу викладацька команда припустилася кількох помилок, які коштували їм срібних медалей – 15:12 на користь студентів.

Географи розіграли волейбольний Кубок декана

Отож Кубок декана географічного факультету з волейболу цьогоріч дістався третьокурсникам, другу сходинку посіли новачки факультету, викладачі ж зі старшокурсниками задовольнилися «бронзою».

Юрій Піясюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.