Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Тележурналіст Остап Дроздов презентував в Ужгороді ще одну свою спробу «повернути собі себе»

Після втрати власного «я» у медійному просторі автор шукає «порятунку» в літературній творчості

0 336

Тележурналіст Остап Дроздов презентував в Ужгороді ще одну свою спробу «повернути собі себе»

Тележурналіст Остап Дроздов презентував в Ужгороді ще одну свою спробу «повернути собі себе»
Остап Дроздов та Мар’яна Ничка
9 жовтня у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Федора Потушняка відбулася презентація роману «№2» Остапа Дроздова. Автор – відомий журналіст, ведучий хард-ток-шоу «Drozdov» та політичної програми «Прямим текстом» на телеканалі ZIK.

Модерувала захід Мар’яна Ничка – бібліотекар відділу обслуговування ЗОУНБ ім. Ф. Потушняка. Пані Мар’яна відзначила, що роман «№2» називають гімном для молодого покоління. До слова, на зустріч зі знаним медійником молоді прийшло чимало. 

Остап Дроздов пригадав, як 2 роки тому відчув втрату власного «я» у медійному просторі. Тому повинен був звернутися до літератури, щоб «повернути собі себе». Торік з-під його пера вийшов роман-вибух «№1», у травні цього року побачив світ ще один твір – «№2». Назву пояснює просто: вирішив нумерувати кожну свою книгу, але цифра, мовляв, обов’язково буде гармоніювати з сюжетом.

Тележурналіст Остап Дроздов презентував в Ужгороді ще одну свою спробу «повернути собі себе»Розповідаючи про роман «№2», автор зауважив, що головним персонажем є Країна, до якої особисто в нього змінювалося ставлення в різні роки. Дії в творі розгортаються від початку ХХ століття до «дня завтрашнього» на території Львова, Неаполя, Австралії. Пан Остап вважає, що 90-ті роки поставили наше суспільство перед нелегким вибором: поганим минулим і сумнівним майбутнім. Тому один із героїв твору дивиться в очі Країни та запитує: «Скажи, за що мені тебе любити»? Остап Дроздов називає роман «№2» літературною спробою змінити своє ставлення до країни.

Зустріч відбулася у форматі невимушеної бесіди. Відомий тележурналіст і письменник висловив чимало контраверсійних думок, які щонайменше спонукають замислитися про стосунки особистості і суспільства, людини і держави.

На завершення Остап Дроздов крилатим висловом Ліни Костенко побажав присутнім ніколи не окрилювати тих, із ким не збираємося в небо.

Ольга Богославська
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.