Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Голова студради матфаку Віталія Шевцова: «Потрібно удосконалювати наявне і створювати нове»

Про плани на майбутнє та життя за межами підрозділу дівчину, що прагне підтримувати факультетські традиції і впроваджувати нові цікаві звичаї, розпитували журналісти Медіацентру

0 510
Голова студради матфаку Віталія Шевцова: «Потрібно удосконалювати наявне і створювати нове»
Віталія Шевцова
На математичному факультеті зміни: новою головою студради обрали третьокурсницю Віталію Шевцову. Дівчина прагне підтримувати факультетські традиції і впроваджувати нові цікаві звичаї. Про плани на майбутнє та життя за межами підрозділу Віталію розпитували журналісти Медіацентру.
  • Як вийшло, що ти стала головою студради матфаку?

– Мені хотілося завести більше знайомств і відкрити нові можливості. До цього я брала активну участь у громадському житті факультету. Найчастіше моя робота полягала в оформленні святкових декорацій, тематичних фотозон до Дня святого Миколая, Дня святого Валентина. Минулого навчального року вже долучалася й до організації Дня Піфагора та Містера математичного факультету. Вирішила, що так буде більше можливостей урізноманітнити життя нашого підрозділу, та й загалом це цікавий досвід.

  • Маєш намір підтримувати факультетські традиції?

– Фотозони, запроваджені моїми попередниками, вже стали своєрідною фішкою нашого факультету, а оскільки мені дуже подобається декорування, цю традицію обов’язково підтримаю. Гадаю, відкидати класні традиції було б, як мінімум, нерозумно. Навіщо починати все заново? Ліпше удосконалювати наявне і створювати нове. 15 листопада святкуватимемо День першокурсника й будемо обирати міс факультету, тож тепер працюю над організацією свята.

  • Можливо, вже вигадала щось нове для впровадження?
Голова студради матфаку Віталія Шевцова: «Потрібно удосконалювати наявне і створювати нове»
З однокурсниками

– Маю багато ідей. Хотілося б започаткувати щось таке, чого раніше не було, таке, що сподобалося б студентам. Поки що мої ідеї на стадії деталізації, до реалізації ще не дійшло.

  • Ти вже певний час на новій посаді. Які враження? Чи складно було влитися в роботу?

– Зізнаюся: коли мене обрали на пост голови студради, було трохи ніяково, у чомусь важко. Я навіть розгубилася і не знала, з чого починати, за що братися. Дуже допоміг Михайло Михасюк, який раніше теж був головою студради математичного факультету – він усе пояснив, підказав. Тепер уже набагато легше. Щодня маю багато вражень, познайомилася з головами студради інших факультетів – колектив у нас дружний, всі допомагають одне одному.

  • А студенти факультету охоче долучаються до роботи?

– О, так, помічники в мене є. У нас багато активної молоді, яка долучається до громадської діяльності – напевно, це специфіка нашого факультету. Іноді складно знайти до когось підхід, бо потрібно коректно пояснити, коли людина щось робить неправильно, аби не образити її. Особливо дівчата дуже вразливі, але, думаю, мені вдасться знайти спільну мову з усіма.

  • А у вільний від факультетського життя час чим займаєшся? Як я розумію, ти натура творча…

– Так, я захоплююся дизайном, у вільний час люблю малювати. Прикрашання, оформлення залів та фотозон – це моє хобі.

  • Що в планах на найближче майбутнє?

– Насамперед хочу активізувати профорієнтаційну роботу на факультеті й залучати якомога більше студентів до громадської діяльності. Чим нас, активістів, більше, тим цікавішим буде життя підрозділу.

Розмовляла Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.