Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Hack Your Mind» в УжНУ: 24 години без сну та нічний квест в університеті

У хакатоні «Hack Your Mind», що тривав на факультеті інформаційних технологій добу без перерв, перемогли команди Work for Food та Аfternine

1 422
У ніч з 26 на 27 жовтня місто засинало, а прокидалися… ні, не мафіози, а ІТ-вці! Хакатон «Hack Your Mind», що тривав 24 години без перерв на факультеті інформаційних технологій вже знайшов своїх переможців, і Медіацентр УжНУ ділиться з вами подробицями, як це все було.
Учасники перед перед початком змагань
Учасники перед перед початком змагань

«Hack Your Mind» в УжНУ: 24 години без сну та нічний квест в університетіПро ідею такого унікального заходу розповіла старший викладач кафедри програмного забезпечення систем Мирослава Дробнич, жартуючи, що все розпочалося з того, що на підрозділі… занудьгували ☺. «Ми вирішили, що, окрім традиційного StartUp Village, котрий цьогоріч відбудеться вже вчетверте, хочемо ще чогось. Так і виникла ідея такого івенту: прямий ефір 24 години, стрімимо все…» – ділиться Мирослава Петрівна.

Ідею скоро підтримали студенти ФІТ та ПГК УжНУ – і за лічені години зібрали п’ять команд для участі у змаганні – Afternine, Auturismo, Null, Work for food та Cyber Spells. «Фішка» полягала ще й у тому, що учасники дізналися завдання, над яким повинні працювати, за годину до початку хакатону.

«Ніч в університеті» стала не тільки випробувальною реальністю для відважних учасників, волонтерів і менторів, а й завданням для команд, котрі проявляли максимум фантазії у створенні квесту.

«Hack Your Mind» в УжНУ: 24 години без сну та нічний квест в університетіПані Мирослава зауважує, що для переможця орендують сервер на рік, куплять доменне ім’я під проект, оплатять рекламу. Інші ж команди мають самі вирішити, продовжувати роботу над програмним продуктом чи ні. «Вони можуть далі продовжувати працювати над своїм продуктом, розвивати, рекламувати, продавати його. У них є всі авторські права. На хакатоні команди разом із нами його створили і знайшли свою аудиторію, відтак ніхто не заважає їм доробити продукт та взяти участь у StartUp Village, завжди welcome», – наголошує Мирослава Дробнич.

Головною метою заходу, окрім створення квесту, було навчитися працювати в команді і розподіляти обов’язки в її межах. Це в учасників вийшло відмінно, що засвідчує наш відеоролик ☺.

Work for Food
Work for Food
Аfternine
Аfternine

Закінчили роботу в суботу, о 20:00, – закрили сервер, GitHub і мали ще 24 години для code review, голосування й підрахунку балів. Детальніше статистику заходу й підсумки можна переглянути за посиланням. Проекти, що перемогли, – тут. А привітати з перемогою можемо команди Work for Food та Аfternine!

Катерина Хижняк,
фото сайту та ФБ-сторінки Hack Your Mind,
відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.