Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Хімічний факультет УжНУ відзначив професійний день

У своїх святкуваннях хіміки поєднали науку, спорт і веселощі

0 501
В останню неділю травня в Україні відзначають День хіміка. Тож профільний факультет Ужгородського університету влаштував низку заходів, приурочених до професійного свята.

Медіацентр уже повідомляв про ювілейне, десяте, змагання за Кубок декана хімфаку з міні-футболу, у якому перемогла дружба.

Хімічний факультет УжНУ відзначив професійний день
Секція екології
Хімічний факультет УжНУ відзначив професійний день
Ведучі свята

Відтак хімічний факультет організував студентську конференцію. Діяло 5 секцій: органічної, неорганічної, аналітичної, фізичної та колоїдної хімії, екології та охорони довкілля. Юнаки й дівчата представили свої дослідження у формі доповіді чи стендової роботи. Журі визначило найкращих у кожній секції.

А вже згодом викладачі й студенти розважалися на концерті, який відбувся в актовій залі ректорату альма-матер. На заході в хіміків традиційно панувала тепла, дружня атмосфера. Цьому сприяли і ведучі-четвертокурсники Діана Островська, Діана Берексазі та Василь Панкулич, і програма загалом. Зусилля молоді об’єднала заступниця декана з виховної роботи Василина Русин.

Хімічний факультет УжНУ відзначив професійний день
Володимир Смоланка та Василь Лендєл

У вітальному слові очільник УжНУ Володимир Смоланка зауважив: йому дорогий хімфак, бо тут працював його батько. «Згадую, як тато з колегами відзначали професійний день. Студенти, пам’ятайте: хоч де б ви працювали, День хіміка святкуватимете завжди. Бажаю здоров’я, радості та сприятливого середовища!»

Своєю чергою, декан Василь Лендєл додав: «Хай завжди буде весело на хімічному, аби всі мали бажання сюди приходити. І щоб зовсім покращити вам настрій, оголошую наступний день вихідним».

Василь Георгійович також вручив грамоти відмінникам і активістам.

Хімічний факультет УжНУ відзначив професійний день
Людмила Кушнір та Олександр Кохан

Голова профкому викладачів підрозділу Олександр Кохан разом із інженером І категорії Людмилою Кушнір долучилися до привітань і подарували організаторам солодощі.

Під час концерту виступами радували студенти хімічного факультету: пісенними — Єлизавета Сейпі, Мілан Метелешко, Анетта Гельмеці; танцювальними — студентки 2-го і 3-го курсів; світловим шоу — Наталія Русанюк. Публіку запалили команди КВН третьокурсників, першокурсників, стендап Марії Вовчанської. Також глядачів радували гості: грою на акордеоні — Йожеф Орбан і Гоян Саболч, чудовим голосом — солістка Закарпатської обласної філармонії Марина Лавра. Одне слово, програма виявилася насиченою.

Традиційно доцент Юрій Фаринюк зачитав найсмішніші цитати з відповідей студентів на модульній контрольній.Хімічний факультет УжНУ відзначив професійний день

Представник навчального відділу УжНУ Микола Лошак, який колись викладав на хімфаку математику, розповів цікаві історії, декламував Пушкіна і влаштував вікторину із грошовою винагородою.

Зворушливим був момент, коли молодь запросила на сцену колишню заступницю декана з виховної роботи Анну Кун, яку називає своєю мамою. Анна Василівна торік вийшла на пенсію, однак не забуває про рідний факультет, а студенти – про неї.

Тож, святкуючи професійний день, хіміки УжНУ поєднали науку, спорт і веселощі. Вітаємо! Хай ваше життя буде гармонійним!

Хімічний факультет УжНУ відзначив професійний деньДо слова, кафедра екології та охорони навколишнього середовища хімфаку запрошує розділити святкування 35-річчя. Урочистості відбудуться 15 червня, о 12.00, в 306 аудиторії хімічного факультету.

Ольга Брайлян,
фото Миколи Запотоцького
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.