Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Декан ІТФ Іван Туряниця: «За всі роки існування факультету наші випускники ніколи не мали проблем із працевлаштуванням»

З ІІІ курсу значна частина студентів ІТФу може вже працювати на неповний робочий день: деканат і підприємства мають домовленості щодо графіку роботи молоді і розкладом занять

0 179
Стрімкий технічний розвиток у ХХІ столітті відчуває, мабуть, кожна людина. Над новітніми розробками працюють інженери. Таких спеціалістів у галузях механіки, електроніки, автоматизації виробництв, комп’ютерних технологій готують на інженерно-технічному факультеті.

Спеціальності, які можна здобути на ІТФ:

  • Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
  • Будівництво та цивільна інженерія
  • Електроніка
  • Комп’ютерна інженерія
  • Прикладна механіка

Підготовка фахівців у підрозділі провадиться на п’ятьох кафедрах: комп’ютерних систем та мереж; технології машинобудування; приладобудування; міського будівництва і господарства; електронних систем.

«За всі роки існування інженерно-технічного факультету наші випускники ніколи не мали проблем із працевлаштуванням. Інженери й далі запитані на ринку праці», – запевняє декан Іван Туряниця.

Справді, студенти ІТФ мають змогу влаштуватися працювати на добре відомих підприємствах області, як-от «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед», ПрАТ «Єврокар», УАП ТОВ «Фішер-Мукачево», «Ядзакі Україна», ТОВ «Флекстронікс», ТОВ «GENTHERM», «BLIZZARD», ВАТ

Декан ІТФ Іван Туряниця: «За всі роки існування факультету наші випускники ніколи не мали проблем із працевлаштуванням»
Іван Туряниця

«Машинобудівний завод «Тиса», ВАТ «Ужгородський Турбогаз», ВАТ «Мукачівський верстатобудівний завод», низці будівельних організацій.

«Починаючи з ІІІ курсу, частина наших студентів працевлаштовується на неповний робочий день. Деканат ІТФ і підприємства мають домовленості щодо графіку студентської роботи і розкладом занять на факультеті», – розповідає Іван Іванович.

Ким може працювати випускник ІТФ:

  • фахівцем із автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, який виконує роботи з налагодження систем автоматизації та регулювальних пристроїв;
  • інженером-будівельником, який може займати різні посади з числа інженерно-технічного персоналу в архітектурно-планувальних відділах і будівельно-монтажних організаціях;
  • спеціалістом з електроніки у сферах зв’язку, експлуатації найсучаснішої техніки, інших галузях;
  • спеціалістом із комп’ютерної інженерії, а саме: адміністратором баз даних, інженером із програмного забезпечення, програмістом;
  • фахівцем із прикладної механіки, а саме: інженером-технологом, інженером-конструктором.

Студенти факультету є активними учасниками спортивного й соціально-культурного життя університету. Збірні команди факультету з міні-футболу, волейболу, баскетболу – переможці та багаторазові призери спартакіад УжНУ.

Цікавим є й наукове життя. При виконанні курсових, магістерських робіт використовується матеріально-технічна база підприємств області, на яких є унікальне обладнання. Факультет підтримує наукові зв’язки з вищими технічними навчальними закладами нашої країни, а також закордонними (Угорщина, Польща, Словаччина).

Студенти ІТФ різних спеціальностей беруть активну участь у Всеукраїнському конкурсі дипломних проектів. Так, студенти кафедри міського будівництва посіли призові місця в номінаціях «Планування міст», «Міські вулиці та дороги» в 2016–2018 роках.

Студенти кафедри комп’ютерних систем та мереж є неодноразовими призерами Всеукраїнської олімпіади за напрямом «Комп’ютерна інженерія», зокрема в 2017–2018 роках.

Студенти кафедри технології машинобудування та кафедри приладобудування взяли участь у стартапах у межах УжНУ, за що були премійовані.

Навчатися майбутнім інженерам зовсім не легко. Проте студенти цього факультету справді згуртовані й цілеспрямовані, тому досягають успіху в обраній спеціальності.

Для вступу на спеціальності ІТФ потрібні такі сертифікати ЗНО:

1. Українська мова та література
2. Математика
3. Фізика / Іноземна мова

Ольга Богославська
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.