Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Із нагоди 72 річниці УжНУ відбулося урочисте засідання Вченої ради

Вітали головний виш Закарпаття представники влади, делегації навчальних закладів України та закордону, випускники-учасники АТО

0 413

Із нагоди 72 річниці УжНУ відбулося урочисте засідання Вченої ради

Незліченна кількість випускників, написаних наукових робіт, досягнень – за 72 роки університет виріс та став найбільш потужним освітнім осередком краю. 18 жовтня УжНУ святкував свою річницю, із нагоди якої відбулося розширене засідання Вченої ради.

Захід розпочали Державним Гімном. Ведучими були Тудор Кілару та Надія Мальована.

Із нагоди 72 річниці УжНУ відбулося урочисте засідання Вченої ради
Володимир Смоланка

Першим зі святом вітав ректор УжНУ Володимир Смоланка: «Сьогодні нам 72. Ми усвідомлюємо, що живемо у світі невпинних змін, в якому успішним є не той, хто спостерігає збоку, а той, хто є частиною постійного процесу переосмислення здобутого та відкритості до незвичного. За цей рік в університеті відбулося багато позитивних змін. Нинішній світ – це світ нових можливостей, а УжНУ – університет, відкритий для світу. Сьогодні тисячі студентів та викладачів мають можливість пізнавати світ фізично та інтелектуально, а майже 1000 іноземних студентів відкривають для себе Ужгород і Україну. Впевнений, що попереду в Ужгородського національного університету – майбутнє успішного європейського вишу».

До вітань долучилися поважні гості: представники влади, делегації навчальних закладів України та закордону (США, Німеччина, Польща, Румунія, Словаччина), випускники-учасники АТО. Також надійшла телеграма від посольства Хашемідського королівства Йорданії.

Із нагоди 72 річниці УжНУ відбулося урочисте засідання Вченої ради
Ректор нагороджує Емілію Архій

Музичний супровід святу забезпечив камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії, під композицію якого інавгурували «Почесного доктора Ужгородського національного університету» професора, завідувачу кафедри Східноєвропейських студій Поморської академії у Слупську (Польща) Романа Дрозда. Відтак почесним званням «Заслужений професор Ужгородського національного університету» удостоїли завідувача кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб, доктора медичних наук Емілію Архій.

Крім того, грамоти від ректора й міського голови вручили науково-педагогічним працівникам та співробітникам університету.

Із нагоди 72 річниці УжНУ відбулося урочисте засідання Вченої ради
Ігор Половніков вручає орден Верховної Ради Володимиру Смоланці

Почесну нагороду вручили й ректорові УжНУ Володимиру Смоланці. Президент Української технологічної академії (якій, до речі, виповнилося 25 років), професор Ігор Половніков привітав УжНУ з днем народження, додавши: пишається тим, що Ужгородський університет представлений у зазначеній академії шістьма докторами наук, зокрема й очільником УжНУ.

Відтак пан Половніков повідомив: «Хочу за дорученням голови Верховної Ради України Андрія Парубія вручити ректорові УжНУ, докторові медичних наук, професорові Володимиру Івановичу Смоланці почесну грамоту за особливі заслуги перед українським народом, а також золотий орден Верховної Ради. Оскільки у нас парламентсько-президентська держава, то така нагорода — найвизначніша в Україні. За останні 5 років таку відзнаку на Закарпатті отримують уперше».

Із нагоди 72 річниці УжНУ відбулося урочисте засідання Вченої радиПід час заходу також представили відеоролик до 72-річчя вишу «УжНУ відкритий до світу», створений Медіацентром у співпраці з проректором Мирославою Лендьел. Глядачі також побачили кадри з поїздки Європою, яку нещодавно здійснили наші студенти; відео із життя університету.

Завершили свято патріотично: присутні виконали Гімн України. Також студентка ПГК, голова студради коледжу, президентський стипендіат, переможниця Всеукраїнського конкурсу творчих робіт ім. Т.Шевченка Лідія Мигалега та представник факультету здоров’я та фізичного виховання, майстер спорту та член збірної України з фехтування на візках, срібний призер Кубку Світу Максим Магула поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям за свободу і незалежність України», який нещодавно відкрили біля ректорату УжНУ.

Ксенія Шокіна, Ольга Брайлян, відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.