Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У студентській науковій лабораторії на фізфаку потроху вже створюють і роботів

Доцент кафедри прикладної фізики, керівник студентської наукової лабораторії Василь Біланчук про перспективні стартапи його вихованців

0 1 148
У студентській науковій лабораторії на фізфаку потроху вже створюють і роботів


Із 2005 року в студентській науковій лабораторії при фізичному факультеті займаються електронікою й робототехнікою. Сьогодні тут можна побачити справжніх роботів – поки що не надто спритних, зате корисних. Деякі з них є прототипами пристроїв, які створюють розумне середовище – комфортний автоматизований простір, над розробкою якого нині працюють в усьому світі.

Роботів в УжНУ розробляють студенти-старшокурсники під керівництвом кандидата фізико-математичних наук, доцента кафедри прикладної фізики, керівника студентської наукової лабораторії Василя Біланчука. Він згуртував студентів і має плани щодо розширення лабораторії: якщо до розробок долучаться студенти математичних та інженерних спеціальностей, результат спільної роботи може бути значно кращим.

Наразі фізики мають вже серйозні перемоги на конкурсах стартапів. Чому ж саме стартапи зацікавили їх, чим такі проекти корисні у науковому середовищі і як взагалі в УжНУ створюють роботів – у відеоінтерв’ю Медіацентру з Василем Біланчуком.

Відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.