Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юрфак пишається своїми студентами

Юлія Солієнко виборола «золото» у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з юридичних наук, а Яна Фенич і Наталія Лакатош на XI Всеукраїнських змаганнях із господарського права та процесу ім. професора С. З. Михайлина у номінації «Кращий доповідач» стали третіми

0 221
Черговий навчальний рік закінчився ще місяць тому. Студенти вже відпочивають, викладачі працюють у більш помірному темпі, а ми підбиваємо підсумки. Бо ж найголовніше досягнення кожного факультету – це його студенти. А вони у нас просто молодці!

Так, студентка юридичного факультету Юлія Солієнко виборола «золото» у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з юридичних наук.

Юрфак пишається своїми студентами

«Я була приємно здивована, коли дізналася, що моє прізвище в списку учасників другого етапу, – розповідає вона. – Переді мною та моїм науковим керівником професором Ярославом Володимировичем Лазуром було поставлено важливе завдання: підготувати доповідь за темою моєї наукової роботи «До проблеми розуміння поняття та джерел міжнародного кримінального права» і достойно представити наш університет на Всеукраїнському конкурсі.

До цього часу я ще ніколи не брала участь у наукових конкурсах всеукраїнського рівня, тому, безперечно, дуже хвилювалась. Однак в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, де проходив цей конкурс, панувала дуже приємна атмосфера. Саме на цьому конкурсі я познайомилася з цікавими людьми, майбутніми фахівцями, обмінялася з ними певним досвідом і навіть знайщла нових друзів.

Юрфак пишається своїми студентами

Власне, конкурс був дуже серйозним, оскільки всі учасники захищали свої наукові роботи на високому рівні, тому членам журі, мабуть, було дуже нелегко розподіляти призові місця. Кожен з учасників у своїй роботі зробив деякі відкриття, тобто власний внесок в правову науку. Я не очікувала, що посяду перше місце, але, звичайно, дуже зраділа, що змогла гідно представити Ужгородський національний університет.

У першу чергу це величезна заслуга вишу, наших висококваліфікованих викладачів та мого наукового керівника, який надзвичайно багато допомагав мені у дослідженні теми міжнародного кримінального права».

Яна Фенич і Наталія Лакатош на XI Всеукраїнських змаганнях із господарського права та процесу ім. професора С.З. Михайлина у номінації «Кращий доповідач» вибороли 3 місце.

Юрфак пишається своїми студентами

Наталія Лакатош поділилася враженями: «Участь у змаганнi дала змогу спробувати себе у ролi справжнього юриста. Судовi дебати показали, наскiльки ми можемо використовувати на практиці здобутi нами теоретичинi знання. А перемога дає, безсумнiвно, натхнення у будуванні подальшої нашої кар’єри».

А ще юридичний факультет пишається своїми випускниками. Цього року юрфак випустив 20 магістрів (усі з червоними дипломами!), 145 спеціалістів, з яких шестеро отримали диплом з відзнакою.

Що ж стосується цьогорічних абітурієнтів, то, як повідомила старший технічний секретар приймальної комісії УжНУ юридичного факультету Вікторія Вашкович, цього року на юрфак подано 460 заяв. На заочній формі бажає вчитися 115 абітурієнтів.

Сергій Темрьо
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.