Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юристи УжНУ прослухали лекцію американця Пітера Бобера

Заокеанський гість розповів про прийдешні вибори в США, а також про історію започаткування відносин між Корваллісом та Ужгородом та розкрив особливості цієї співпраці

0 745
Юристи УжНУ прослухали лекцію американця Пітера Бобера
Юристи УжНУ прослухали лекцію американця Пітера Бобера
Нещодавно юридичний факультет УжНУ відвідав почесний громадянин міста Ужгорода – голова ради Асоціації міст побратимів «Корвалліс-Ужгород» Пітер Бобер. Він виступив перед студентами з лекцією англійською мовою, розповівши про особливості теперішньої ситуації в США, котра зумовлена передвиборчим процесом у державі.

Юристи УжНУ прослухали лекцію американця Пітера Бобера

Пітер Бобер

На початку розмови пан Пітер зауважив, що найулюбленішою річчю під час візитів до Ужгорода для нього є зустрічі зі студентами. Юристам він повідав також про історію започаткування відносин між Корваллісом та Ужгородом, розкрив особливості цієї співпраці.

Основою лекції стали прийдешні вибори в США. Усний матеріал гість доповнював ще й презентацією на тему «Clinton VS Trump». Розповів про відмінності виборчої системи Америки від української, коротко ознайомив студентів із особистостями кандидатів, не оминув і скандалів, пов’язаних з ними. Так, не міг залишити поза увагою ситуацію, коли Гілларі Клінтон залишила в одному з готелів документи державної секретності.

Лектор ознайомив аудиторію з певними інтернет-ресурсами, котрі нестандартно висвітлюють  передвиборчий процес. Серед них The Battleground States Project, RealClearPolitics та FactCheck.org. Пан Пітер наголосив, що варто довіряти медіа, котрі є незалежними й не належать жодному з політиків, як це трапляється на Україні, де «важко дістати нефільтровану інформацію».

На запитання лектора, яке значення вибори в Америці мають для нашої держави, студенти-юристи відповіли одразу: від наступного керівника Штатів частково залежатиме доля України на міжнародній арені.

Насамкінець усі охочі мали змогу поставити Пітеру Боберу питання, що цікавили в межах цієї тематики, – і таких виявилося чимало.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.