Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Кафедра історії Угорщини та європейської інтеграції презентувала свої напрацювання у новому посібнику

Видання «Викладання історії Угорщини в Ужгородському національному університеті» створене в рамках наукового проекту

0 210
Кафедра історії Угорщини та європейської інтеграції презентувала свої напрацювання у новому посібнику
Презентовані видання
11 грудня на кафедрі історії Угорщини та європейської інтеграції Українсько-угорського навчально-наукового інституту (УУННІ) в рамках наукового проекту відбулася презентація видання «Викладання історії Угорщини в Ужгородському національному університеті». Видання побачило світ за сприяння Угорської академії наук, Центру підтримки угорської культури Закарпаття та Центру дослідження європейської інтеграції та національних меншин «Кроссроудс».

Кафедра історії Угорщини та європейської інтеграції вже багато років професійно забезпечує викладання історії Угорщини, визначними є і наукові здобутки науковців кафедри, які на високому професійному рівні досліджують різні аспекти угорської історії. Презентоване угорськомовне наукове видання – це підсумок наукової, викладацької та виховної роботи співробітників кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції.

Кафедра історії Угорщини та європейської інтеграції презентувала свої напрацювання у новому посібнику
Єва Кіш та Василь Беликанич з презентованими книгами

Ініціатором дослідницького проекту стала завідувач кафедри Історії Угорщини та європейської інтеграції УУННІ УжНУ, доктор історичних наук Єва Кіш. «У рамках проекту порушувалися важливі аспекти роботи кафедри: наукові, навчальні, методичні, виховні. Вивчення історії Угорщини пов’язане як із переосмисленням досвіду викладання предмету, так із потребою презентації наукових розвідок, які мають проблемний характер», – підкреслила у своєму виступі Єва Бернатівна.

У чотирьох розділах книги представлено курси, спецкурси, тематику досліджень з історії Угорщини. Виокремлено конкретні досягнення науковців – співробітників кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції УУННІ.

«Важливою складовою навчального процесу з історії Угорщини є читання лекцій, організація і проведення наукових семінарів, відвідування музеїв та робота в архівах Угорщини, допомога студентам у написанні як курсових та магістерських робіт, так і в підготовці наукових розвідок з проблемних питань угорської історії», – зауважила ст. викладач Елеонора Ковач.

Кафедра історії Угорщини та європейської інтеграції презентувала свої напрацювання у новому посібнику
Єва Кіш та Олександр Шпеник

Власне, презентовано період роботи кафедри за 2009–2017 роки, представлено наукові доробки працівників підрозділу, окремий розділ присвячено аспірантам кафедри (на сьогодні їх 34), які навчаються в аспірантурі країн Європейського Союзу. У виданні окреслено також і сучасні пріоритети діяльності підрозділу.

«Родзинкою є розділ у форматі фотогалереї, присвячений науковим здобуткам студентів кафедри, їх участі й досягненням у літніх школах, міжнародних форумах і конференціях, наукових поїздках, що є вкрай важливим із навчально-наукової точки зору, – зауважив Василь Беликанич, заступник директора Центру дослідження європейської інтеграції та національних меншин «Кроссроудс».

Підбиваючи підсумки, професор Єва Кіш висловила подяку співробітникам кафедри і дослідницького Центру «Кроссроудс» за плідну співпрацю.

За інформацією кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції
Українсько-угорського навчально-наукового інституту
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.