Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Кафедра історії України влаштувала виїзне засідання

На кафедрі склалася добра традиція неофіційних зустрічей, що об’єднують професорсько-викладацький колектив і поліпшують психологічний мікроклімат

0 1 143
Кафедра історії України влаштувала виїзне засідання
Кафедра історії України влаштувала виїзне засідання
Кафедра історії України влаштувала виїзне засідання

В урочищі Воєводино, що поблизу села Тур’я-Пасіка Перечинського району, на площі 17 гектарів серед галявин і гірських струмків розмістилися готельно-туристичні установи, ігрові та спортивні майданчики, озеро, парк, історико-культурні артефакти. Парк Шенборна створено 2013 року за взірцем класичного австрійського парку XVIII століття. У його центрі – штучно створене озеро Тур з островом, що обрисами нагадує контури Австро-Угорської імперії. Через гірський потічок перекинуто 12 містків, які символізують 12 знаків Зодіаку. Неподалік робочий водяний млин і Кельтський сад, де ростуть у великому колі дерева й кущі календаря жерців-друїдів.

У «Воєводино» днями прибув кафедральний гурт істориків у складі, щоправда, не 12, а 16 осіб на чолі із завідувачем – професором Романом Офіцинським. Спочатку асистенти кафедри Юрій Славік і Павло Худіш провели для своїх колег змістовну екскурсію курортним комплексом. Потім біля однієї з альтанок Вільхового гаю викладачі під керівництвом професорів Нелі Жулканич і Лариси Капітан змагалися у вправності приготування страв на мангалі, активно відпочивали в дружній атмосфері.

Кафедра історії України влаштувала виїзне засідання

Біля погруддя засновнику династії Шенборнів (закарпатська лінія)

Головний «винуватець» неформального зібрання посеред чарівних карпатських краєвидів – докторант Юрій Данилець – поділився творчими планами й здобутками після нещодавніх архівних студій у Польщі, Сербії, Словаччині, Угорщині, Чехії. Задля цієї поїздки старійшина кафедри – професор Сергій Федака – заздалегідь скоригував свій щільний графік наукових, письменницьких і журналістських зацікавлень.

На кафедрі історії України склалася добра традиція неофіційних зустрічей, що об’єднують професорсько-викладацький колектив і поліпшують психологічний мікроклімат. В останні роки історики-україністи УжНУ провели низку виїзних засідань на лоні природи, зокрема на Ужгородщині – у межах туристично-дозвіллєвих комплексів «Затишок» і «Дубки» в околицях села Оноковців, на відпочинкових зонах села Оріховиці, а також на водоймі «Лагуна» у селі Верхній Коропець та в Чинадіївському замку Сент-Міклош Мукачівського району.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.