Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Конкурс красунь – не для «гангстерського» філфаку: у День першокурсника підрозділ зважився на внутрішній редизайн

Філологічний редизайн – це не перехід на інший рівень, а творення зовсім нового – стильного і креативного – простору

0 1 249
14 грудня філологічний факультет УжНУ святкував День першокурсника. Сюрпризом для студентства вишу стала звістка, що найжіночніший підрозділ університету не обиратиме головну красуню факультету. «Ми змінюємо формат святкування! – заявили філологи – Досить ніжностей та сюсюкань! Ми сильні і небезпечні, і ми влаштуємо Gangster-party!».

Конкурс красунь – не для «гангстерського» філфаку: у День першокурсника підрозділ зважився на внутрішній редизайнОтож нічний клуб «Фантом» перетворився у справжнє підпільне кабаре, а всі мешканці філфаку – в небезпечних гангстерів і спокусливих донн.

Відкрила захід голова філологічного «мафіозного клану» донна Галла Карлеоне-Шумицька. Саме так ведучі свята першокурсники Павло Компанієць та Артем Зищук нарекли декана філфаку.

Конкурс красунь – не для «гангстерського» філфаку: у День першокурсника підрозділ зважився на внутрішній редизайн Галла Карлеоне-(Шумицька) декан філфак-клану

Наша каста дуже поважна і старовинна, вона завжди відстоює свою територію, свої правила і свій авторитет. Ми відповідаємо за свої слова. До мене дійшли чутки, що ви – розумні, проникливі та сміливі. Тоді в нас ви зможете сповна розкрити свій потенціал. У цьому вам допоможуть наші вже досвідчені мафіозі. На правах боса я відкриваю свято та дозволяю всім добряче повеселитися!

Найменування Галини Василівни повністю відповідало її новому образу: з’явившись на сцену в супроводі двох охоронців, донна Галла привітала маленьких мафіозі з офіційним вступом до філологічного клану ⇒ →.

Конкурс красунь – не для «гангстерського» філфаку: у День першокурсника підрозділ зважився на внутрішній редизайн
Мальвіна Кондратьєва

Відтак представники вищої студентської касти Марта Гирич та Настя Ониськів зачитали клятву з кодексу мафіозі, якою всі новоспечені члени факультетського угруповання мали присягнути на вірність філологічній банді.

Зваблива шериф Мальвіна Кондратьєва представила юним гангстерам фотодосьє на «тих, кого варто боятися, і тих, кому можна довіряти». А незрівнянна зірка кабаре Неля Юртин розважала аудиторію вокальним номером.

Лікар-стоматолог за фахом і поет-музикант за покликанням Мирослав Гончарук-Хомин зачитав присутнім дещо зі своїх творінь.

Конкурс красунь – не для «гангстерського» філфаку: у День першокурсника підрозділ зважився на внутрішній редизайн

Факультетські команди жартівників – «молодняк» з «4-го поверху» та «старожили» «В комі» – довели, що гумор – прекрасне доповнення до мафіозного вечору.

Конкурс красунь – не для «гангстерського» філфаку: у День першокурсника підрозділ зважився на внутрішній редизайн

Конкурс красунь – не для «гангстерського» філфаку: у День першокурсника підрозділ зважився на внутрішній редизайн Олег Хававчак, заступник декана філфак-клану,
«ще той мафіозі»

Переконаний, кожен бодай раз у житті переживав відчуття, коли йому здавалося, що події, які відбуваються в теперішньому, вже були з ним у минулому… дежав’ю. Задумовуючи таке, ми мали звичайну мету: пережити щось нове, вжитися в нові образи, розкрити нові таланти… дати новий погляд на факультет, спробувати змоделювати нові стереотипи, але при цьому культивуючи старі добрі сімейні (мафіозні) цінності: кожен – це частинка цілого, частина великої сім’ї, що зветься філологічним факультетом Ужгородського університету. Кожен має право на власні висновки, але мені на мить здалося, що в минулому житті я точно був ще тим мафіозі.

Від запального і спокусливого танцювального номера перших красунь факультету в захваті були всі учасники Gangster-party.

А фішкою вечора виявилося неймовірно круте шоу – Street Workout.


Враженнями від свята ділиться доцент кафедри журналістики Леся Поліха:

Конкурс красунь – не для «гангстерського» філфаку: у День першокурсника підрозділ зважився на внутрішній редизайн

– День першокурсника на філфаку можна схарактеризувати одним словом – РЕДИЗАЙН. Модернізація щорічного традиційного заходу була відчутна у всьому. На дівочому факультеті не обирали Міс… Спочатку здається, що це просто неможливо, не в нашій реальності. Як так – у нас найбільша кількість красунь… Та побачене дійство все прояснило. Філологічний факультет робить редизайн. Кожна організація чи то фірма, яка зважується на цей кардинальний крок, звичайно, ризикує, бо зміна образу може призвести до втрати якоїсь частини прихильників.

Філологічний редизайн – це не перехід на інший рівень, це творення зовсім іншого простору. Простору дуже стильного і креативного, коли обраної теми вечора дотримуються скрупульозно й водночас невимушено, коли глядача поглинає атмосфера і він почувається учасником дійства. Про неймовірні емоції та відчуття від свята можна говорити ще багато чого, та виокремлю одну, як на мене, дуже важливу рису сьогоднішнього заходу – це чоловічий, сміливий, гангстерський тон. І в цьому чоловічому просторі філологічні красуні почувалися й виглядали прекрасно!


Також присутні мали можливість переглянути офіційне відеопредставлення філфаку та відеоісторію про те, чому філфак – рай для чоловічої статі, з Павлом Компанійцем у головній ролі.

– Думаю, це був один із найкращих розважальних заходів, організованих на філологічному. Така собі невеличка стилізована трагікомедія, і, що головне, поставлена студентами самостійно, виходячи тільки з власних сил та ідей, їхнього бачення на реальне університетське життя. І кожен, хто сидів у залі, міг побачити: філфак – це родина, де діють строгі закони, плетуться інтриги, стаються казуси, але ця родина міцна, сильна, де всі одне за одного «до останнього слова й стипендії» 😉 .

Конкурс красунь – не для «гангстерського» філфаку: у День першокурсника підрозділ зважився на внутрішній редизайн
Корнелія Остапів та Олег Хававчак

Родина, яка з кожним роком росте, тому страшенно рада висловити подяку за участь в організації й проведенні свята, і, що важливо, назвати таку великій кількість імен братів і сестер: Артем Зищук, Павло Компанієць, Неля Юртин, Оля Мочан, Анна Котенко, Маруся Сакаль, Тая Калейник, Наталія Гандера, Соломія Кісіль, Женя Кость, Катя Костецька, Марічка Якубишин, Руслана Паращук, Настя Ониськів, Богдан Зілінець, Марта Гирич, Марія Кондрич, Анна Васільєва, Мирослав Борщик, Оля Ньорба, Григорій Гиревий, Вікторія Кендіра, Анна-Ніколетта Цап, Марія Шелельо, Сніжана Головко, Наталя Сов’як, Настя Нечипорук, Петро Будай, Мальвіна Кондратьєва, Діма Йовні, Катя Кузьміна, Юрій Федоранич, нашим командам КВН «В комі» та «4 поверх». Окрема вдячність за розуміння і допомогу декану факультету Галині Шумицькій та нашому ідейному натхненникові – заступнику декана з виховної роботи Олегу Хававчаку! Це вражаюче число людей, які щодня доводять, що філфак – це сім’я, і філфак – це престиж! – каже одна з організаторок свята четвертокурсниця українського відділення Корнелія Остапів.

На завершення бос босів Галина Шумицька порадувала своїх «soldato» новиною про вихідний день після гуляння та побажала круто провести час на продовженні святкування в одному з клубів міста.

Юлія Шипович
фото Олександра Леднея
відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.