Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Курсанти військової кафедри мали заняття з психологами Служби надзвичайних ситуацій

Працівниці ДСНС Любов Чорна та Наталя Ісайчик розповіли молоді про основні види реакцій людей на надзвичайні ситуації та методи подолання стресу за таких обставин

0 187
Надавати кваліфіковану допомогу в надзвичайних ситуаціях 11 травня вчилися курсанти кафедри військової підготовки УжНУ. Розповісти про тонкощі своєї роботи до майбутніх офіцерів запасу навідалися психологи-практики відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення управління ДСНС в Закарпатській області Любов Чорна та Наталя Ісайчик.
Курсанти військової кафедри мали заняття з психологами Служби надзвичайних ситуацій

Практичне заняття з надання першої психологічної допомоги у екстремальних ситуаціях видалося насиченим та продуктивним: працівниці ДСНС розповіли про основні види реакцій людей на надзвичайні ситуації та методи подолання стресу за таких обставин.

– Комунікація зі студентами, їхня зацікавленість та безліч поставлених запитань свідчать про те, що молодь прагне якнайкраще освоїти потрібний в майбутній роботі матеріал. Впевнена: їм хочеться працювати за цим фахом, – каже психолог Любов Чорна.

У формі діалогу розглянули цікаві випадки з практики, а курсанти, своєю чергою, цікавилися тим, у чому полягають особливості роботи психолога-надзвичайника та які труднощі виникають у процесі.

– Наша робота полягає у наданні допомоги людям, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій, як-от стихійні лиха, ДТП, пожежі тощо, – пояснює Любов Чорна. – Це не тільки психологічна підтримка, а й допомога в задоволенні базових фізичних потреб людини – надання інформації, яка може стати в пригоді постраждалим. Приміром, де вони можуть отримати харчування, одяг, обігрів, куди звернутися для оформлення документів. Саме тому психолог завжди має володіти актуальною інформацією. Крім того, для нас є обов’язковим аналіз власної поведінки – можеш ти надавати допомогу чи ні. А ще варто правильно оцінювати ситуацію та потреби постраждалих: іноді потрібно вислухати, а часом – просто посидіти поруч. Втім втручатися в особистий простір людини не слід – це може викликати агресію.

На кафедрі військової підготовки вміють підходити до вирішення завдань із креативом, зацікавлювати студентів спілкуванням із непересічними гостями та робити заняття особливими. Попереду ще багато цікавого, тож стежте за новинами!

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.