Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Літклуб «Читаємо разом» улаштував найромантичнішу зустріч у році

Напередодні Дня святого Валентина відбувся вже традиційний поетичний вечір від літературного клубу «Читаємо разом»

0 232

Літклуб «Читаємо разом» улаштував найромантичнішу зустріч у році

Літклуб «Читаємо разом» улаштував найромантичнішу зустріч у році
Іванка Когутич
Поетичний вечір від літературного клубу «Читаємо разом» напередодні Дня святого Валентина активно анонсували: у соціальних мережах, ЗМІ, та й у старий-добрий спосіб – запрошуючи друзів, шукаючи нових охочих долучитися. Очікування організаторів здійснилися – гостей було так багато, що часом на парах цілих «потоків» такої кількості не застанеш.

Читали 13 лютого не тільки про кохання. Цього разу голова літклубу, випускниця українського відділення УжНУ та журналістка Медіацентру Іванка Когутич дозволила поетам представляти загалу ту лірику, яка авторам більше до душі.

Літклуб «Читаємо разом» улаштував найромантичнішу зустріч у році
Читає Юлія Медюх

Так, присутні слухали улюблені чи найсвіжіші вірші Катки Мучички, Томаша Деяка, Мирослава Гончарука-Хомина, Алі Ціхоцької, Юлії Медюх, Антоніни Корнути, Нелі Остапів, Наталії Кузьмак, Степана Ткачука, а також прозу Анни Фельцан. Усі абсолютно різні – починаючи з сюжетів творів, закінчуючи манерою і приязними або ж гострими відповідями на запитання.

З VIP-гостей цього разу присутніми були письменник і журналіст Олександр Гаврош, письменник-професор Сергій Федака, письменник і декан факультету іноземної філології УжНУ Михайло Рошко, а також письменниця і літературознавець Оксана Панько. Гостям вечора вони запропонували випробувати свої поетичні таланти: перекласти українською рядки англомовного чотиривірша Роальда Дала та доповнити рядки Михайла Михайловича «Ти мій захід і схід, Моє сонце, мій лід…». Найбільш вдалі спроби були нагороджені наприкінці зустрічі літературними подарунками.

Затишну, напівромантичну атмосферу вечора доповнював гарячий чай і печиво (звісно, у формі сердечок), а ще – музичні виступи гурту «Позичений час». Закінчували поетичні читання спільними світлинами.

Антоніна Чундак,
фото ЗОУНБ ім. Ф. Потушняка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.