Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Міжнародна асоціація випускників УжНУ підсумувала роботу в 2017 році

Під час засідання член правління ГО, бізнесмен Олег Адамчук подав конкретну ідею співпраці бізнесу й університету

0 185
Рік, що минає, був для ГО «Міжнародна асоціація випускників УжНУ» роком її заснування і початковим етапом діяльності. Нині громадська організація має розгалужену структуру, керівні органи, усі необхідні нормативні документи. У жовтні асоціація провела урочисте засідання ради та правління. Загалом за відносно короткий період об’єднання має вже чимало напрацювань. Тож 15 грудня члени правління «Міжнародної асоціації випускників УжНУ» зібралися на засідання, під час якого підбили підсумки роботи, запланували найважливіші кроки у 2018 році.

Міжнародна асоціація випускників УжНУ підсумувала роботу в 2017 роціЗасідання розпочав голова правління асоціації Олександр Сливка, який серед іншого, зауважив, що початковий етап діяльності ГО не варто переоцінювати, однак він був дуже важливим. Триває робота з відновлення «Скалки», і хоча сьогодні такі дії базуються на ентузіазмі окремих людей, певні результати вже є. До урочистого зібрання у жовтні асоціація видала перший номер «Вісника», виготовила значки для своїх членів.

Міжнародна асоціація випускників УжНУ підсумувала роботу в 2017 році
Олег Адамчук

Під час засідання Олександр Сливка вручив примірник «Вісника» і значок члену правління, бізнесмену Олегу Адамчуку, який у своєму виступі подав ідею щодо співпраці бізнесу й університету. Вона полягає в тому, що студентам різних факультетів пропонуватимуть працювати на підприємстві в другу зміну чи практикуватися за своєю спеціальністю й отримувати гроші за таку роботу. Зі свого боку підприємство готове допомагати університетові. Члени правління асоціації підтримали таку ідею, тож найближчим часом буде розроблено механізм співпраці вишу з бізнесовим середовищем.

ГО «Асоціація випускників УжНУ» вже практично сформувала осередок у США. Значно допоміг цьому випускник фізичного факультету, науковець Аргонської національної лабораторії Юлій Єлінек. Наступним кроком об’єднання випускників повинна стати база даних, яку варто створити кожному факультету. Саме таку пропозицію вніс декан фізичного факультету Володимир Лазур.

Зібрання такої інформації про випускників УжНУ підтримали всі члени правління, особливо голова – Олександр Сливка. Він, зокрема, запропонував активізувати роботу зі створення такої бази через зустрічі членів правління асоціації зі структурними підрозділами вишу. Такі зібрання допомогли би роз’яснити й усі важливі аспекти діяльності асоціації, переконати тих, хто, можливо, досі сумнівається у важливості такої ГО для університету.

– На рівні факультетів важливо визначити осіб, які є гордістю цього структурного підрозділу. Не треба обмежувати кількість особистостей. Кожна людина, яка закінчила університет й успішно реалізувала себе у житті, має право бути у цьому переліку, – переконаний Олександр Сливка.

Заступник голови правління асоціації Іван Артьомов вніс пропозицію створити благодійний фонд, а також наголосив на залученні нових членів до громадської організації. Певну роботу з популяризації ГО у районах Закарпаття і за кордоном вже провели декан факультету міжнародних економічних відносин Микола Палінчак, який розповів про створення осередку у Чехії та Виноградівському районі, а також заступник голови громадської ради при Закарпатській ОДА Микола Бережанський, котрий спілкувався щодо таких осередків з очільниками Тячівського, Рахівського, Хустського районів.

Відтак під час останнього в цьому році засіданні члени правління ГО «Міжнародна асоціація випускників» вирішили, що з’їзд асоціації проводитимуть щорічно під час святкування Днів університету в жовтні. На цей урочистий захід покладають чимало сподівань, щоправда, усвідомлюють і значний обсяг роботи, який доведеться виконати в прийдешньому 2018 році.

Наталія Толочко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.