Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Музику як ритм змін відчує креативне студентство

В Ужгороді розпочинаються лекції і тренінги про навчання і розуміння сучасної музичної індустрії як нового ринку капіталізації для молоді

0 358
Музику як ритм змін відчує креативне студентство
Музику як ритм змін відчує креативне студентство
Чи знаєте ви, що у Чикаго, на батьківщині хаус-музики, набувають чинності нові правила, за якими музичні заклади звільняються від сплати спеціального податку? Суперечка про це розгорілася влітку, коли був введений податок на прибуток від квитків для музичних закладів, які не потрапляють до категорії для живих виступів. Чиновник округу на додачу заявив, що диджей-сети разом із хіп-хопом, роком і кантрі не є «мистецтвом у чистому вигляді».

Згодом представники музичного сектора креативних індустрій спромоглися пояснити місцевій владі, що електронна музика – це сучасне мистецтво. Посадовці внесли поправку в податкові правила, які фіксують диджей-сети як вид мистецтва. Чикаго став третім містом у світі, в якому нічні клуби, де звучить електронна музика, набули статусу культурного центру. Раніше в Берліні легендарний клуб Berghain був визнаний місцем культурного значення, а у Відні скасований податок на нічні клуби за їх розважальний статус.

Музику як ритм змін відчує креативне студентство

ГО «Культурна ініціатива Коло», «Olivye House», «GPS», ГО «Культурна платформа Закарпаття», продовжуючи розвивати проект «Креативні індустрії територій», започатковують у місті Ужгороді серію лекцій і тренінгів, візією яких є навчання і пояснення сучасної музичної індустрії, як нового ринку капіталізації для талановитої молоді Закарпаття. Стартуємо з культурної ініціативи у сфері сучасного звучання урбану, який можливо створити за умови вміння працювати з digital audio workstation.

Двері у світ електронної музики, що зачудовує своїми ритмічними хвилями, будуть відкриті вже цієї неділі (23 жовтня). Майстер-клас даватиме досвідчений гуру містичних ритмів Карпат, митець, який створив музику до першого техно-біту міста Ужгорода, поєднавши біт з українською обрядовою піснею «Вербова Дощечка», – Олександр Кіреєв (Acid).

Музика написана у Digital audio workstation – Ableton Live. Перший майстер-клас відкриє технологічні можливості і розповість про тонкощі створення, написання і зведення електронної музики. Глибини оксамитових басів, ритми ударних, космічні вібрації і ви – у ролі Творця, а не простого слухача. Більше сотні різних стилів як ніколи актуальної музики удоступняться всім, хто має бажання створювати музику, а також тим, хто прагне зрозуміти, як професійно писати про сучасну музику. Все не так уже й складно, головне – розпочати. Відчуй свій справжній музичний код – закодуйся.

Чекаємо вас спокійного вечора 23 жовтня, о 18:10, у мистецькій атмосфері «Olivye House».

Євген Забарило, менеджер культурних проектів ГО «Культурна ініціатива Коло»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.