Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті іноземної філології спілкувалися з першим радником посольства Франції в Україні

Кристоф ле Ріголер пообіцяв розвивати співпрацю зі студентами й викладачами французького відділення

0 537
Минулого тижня у зв’язку з роком французької мови в Україні факультет іноземної філології УжНУ відвідав перший радник посольства Франції в Україні Кристоф ле Ріголер. Мета його візиту – популяризація французької мови на теренах нашої держави, а також спілкування зі студентами французького відділення.

На факультеті іноземної філології спілкувалися з першим радником посольства Франції в УкраїніНе так давно президент Франції Еммануель Макрон наголосив на потребі переосмислення Франкофонії в усьому світі. «Французька повинна стати мовою ініціатив, мовою творчості і творення (langue de creation) — на противагу англійській, котра є мовою споживання (langue de consummation) і щоденного користування (langue d’usage)», – заявив Макрон і назвав пріоритетною в цьому напрямі роботу з молоддю, котра є рушійною силою нашого майбутнього.

Україна входить до числа країн – спостерігачів франкофонії і радо сприяє поширенню третьої за рангом іноземної мови на своїй території. Триває активна робота у цій сфері, відбувається низка заходів упродовж цілого року, який спрямований на популяризацію французької – як мови, що має неабияке практичне значення.

Кристоф ле Ріголер та Михайло Рошко
Кристоф ле Ріголер та Михайло Рошко

Тішить, що й наш університет та регіон загалом не стоять осторонь масштабного дійства. Про це свідчить візит до УжНУ першого радника французького посольства.

Зустріч Кристофа ле Ріголера з представниками ФІФ пройшла плідно – у теплій атмосфері спілкування, цікавих, іноді й колючих питань та культурного обміну. Цікаво, що сучасних українських письменників дипломат знав більше, ніж своїх вітчизняних.

Викладачі і студенти мали лише добрі враження від зустрічі.

Доцентка кафедри французької мови і зарубіжної літератури Анжеліка Кікало ділиться: «Це чи не вперше чиновник такого високого рангу відвідує факультет іноземної філології. Профільна кафедра й студенти надзвичайно задоволені можливістю поспілкуватися французькою мовою з її носієм, а також бути в такий спосіб причетними до міжнародної політики. Приємно й те, що посольство Франції в Україні не тільки представляє інтереси власної держави та популяризує свою мову і культуру, а й займає чітку проукраїнську позицію».

Четвертокурсниця французького відділення Євгенія Ферлій також не приховує позитивних вражень: «Правду сказати, я була дуже здивована візитом пана Ріголера. Насамперед він вразив чистотою свого мовлення, чіткістю й логічністю пояснень, дипломатичним умінням відповідати на питання, відкритістю до спілкування. Доречно згадати і його досить непоганий рівень української мови. Тож він надихнув мене наполегливо вчитися й вірити у власні сили».

На факультеті іноземної філології спілкувалися з першим радником посольства Франції в УкраїніНаприкінці зустрічі пан Ріголер пообіцяв розвивати співпрацю зі студентами й викладачами нашого вишу, котрі домовилися вступити з ним у своєрідну колаборацію у справі популяризації французької мови ☺. Тож французькій на українських теренах бути! А разом із нею – і перспективам та надіям на добре майбутнє наших держав.

За інформацією Анни Баняс,
студентки 4-го курсу факультету іноземної філології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.