Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На ФСНі День політолога відзначили студентським круглим столом

Тему «Можливості та виклики політичної науки на сучасному етапі» насамперед спрямували на першокурсників, щоб ознайомити молодь з основними засадами й поняттями фаху

0 1 026
На ФСНі День політолога відзначили студентським круглим столом
Декан ФСН Юрій Остапець
12 вересня на факультеті суспільних наук відбувся круглий стіл на тему «Можливості та виклики політичної науки на сучасному етапі». Його зорганізували студенти третього курсу спеціальності «Політологія».

Саме таким чином молодь вирішила відзначити День політолога та ближче познайомитися з новоприбулими першокурсниками. До слова, окрім представників різних курсів політологів, на заході були й студенти започаткованої цьогоріч спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

Привітати своїх підопічних прийшов декан ФСН-у Юрій Остапець, котрий зауважив, що офіційно Дня політолога поки що немає, тому можна провадити роботу з його започаткування, а такі заходи цьому можуть лише сприяти. «Політолог – це фах, що потрібен усякому суспільству, адже без аналізу політичних процесів воно не може динамічно розвиватися», – наголосив Юрій Олександрович.

Насамкінець він побажав студентам плідно попрацювати, винести для себе корисну інформацію, а вчорашнім школярам – переконатися, що не дарма вони обрали саме цей виш і цю спеціальність.

На ФСНі День політолога відзначили студентським круглим столом
Юні політологи
На ФСНі День політолога відзначили студентським круглим столом
Микола Вегеш

Перед аудиторією виступив і в. о. завідувача кафедри політології та державного управління Микола Вегеш. Він зауважив, що тематика круглого столу спрямована на першокурсників, адже має на меті ознайомити їх з основними поняттями й засадами опанування фаху. До того ж це може допомогти їм включитися в новий, університетський ритм роботи.

У привітанні Микола Миколайович поінформував присутніх, що за сприяння Юрія Остапця на факультеті суспільних наук вперше відкривається докторантура з «Політології».

На круглому столі прозвучали доповіді студентів-політологів ІІІ-IV курсів на такі теми: «Історія політичної науки. Поняття “політологія”», «Політична наука ХІХ-ХХ ст.», «Можливості та виклики політичної науки на сучасному етапі за кордоном», «Роль та актуальність політології для сучасної людини».

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.