Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На ФСНі студенти спілкувалися із захисниками Вітчизни

В УжНУ завітали бійці 15-го окремого гірськопіхотного батальйону

0 248
Минулого тижня студенти I–IV курсів факультету суспільних наук поспілкувалися з бійцями 15-го окремого гірськопіхотного батальйону. Ініціатором зустрічі, приуроченої до близького вже свята – Дня захисника України (14 жовтня), став заступник декана підрозділу, доцент Володимир Гиря.

На ФСНі студенти спілкувалися із захисниками Вітчизни

На ФСНі студенти спілкувалися із захисниками Вітчизни
Володимир Гиря

Пан Володимир нагадав, що зустрічі з військовослужбовцями на факультеті відбувалися неодноразово, і щоразу студенти з великою зацікавленістю й захопленням слухають історії з життя людей, що стоять на сторожі нашого миру і спокою.

Відтак до слова запросили старшину 15 гірськопіхотного батальйону (імен на побажання гостей не називаємо. – Авт.). Військовик коротко розповів про себе, навчання і службу у Збройних силах України. Чоловік, що не раз бачив смерть у вічі й знає життя в зоні бойових дій не з переказів, говорив щиро, навіть жартував, переказував кумедні історії.

Відтак молодь мала змогу поставити бійцю питання. Звичайно ж, поцікавилися його думкою про можливий час завершення бойових дій. Старшина відповів без великого оптимізму: «Війна йтиме ще довго. А коли закінчиться, люди оговтуватимуться від неї значно довше. Не вдасться забути обстріли, десятки – сотні смертей…». Тамтешнє населення роками пам’ятатиме, як по рідних домівках били танки, гради, міномети.

Запитували й про те, чи справді війна є такою, як її показують у ЗМІ? Боєць зізнався, що випадало читати газети, онлайн-видання, які часом перекручують інформацію, подаючи неправдиві факти. Очевидно, щоб люди ще більше лякалися й хвилювалися.

Відзначив військовослужбовець і те, що нині й чимало жінок добровільно йде на військову службу.

Наприкінці додав, що причин дуже хвилюватися з приводу ситуації на Донбасі не бачить: тепер усе значно краще, ніж було, наприклад, 2014-го, коли все тільки починалося.

Насправді запитань пролунало ще багато, і наш герой на кожне з них відповідав щиро й розлого, подекуди жартував, але жодного разу не поскаржився на те, що важко. Спілкуватися з такою людиною виявилося надзвичайно цікаво. І хлопці, і дівчата захоплено слухали про все, що розповідав старшина.

На ФСНі студенти спілкувалися із захисниками Вітчизни
Учасники турніру

Наприкінці  зустрічі Володимир Гиря побажав гостеві доброго здоров’я, якнайскорішого миру і нових цікавих зустрічей. А студенти, своєю чергою, подякували за те, що хлопці погодилися на розмову, та вручили їм смачні подарунки.

Окрім того, у спорткомплексі «Буревісник» відбувся товариський турнір з волейболу між командами фізичного факультету УжНУ, факультету суспільних наук та бійцями 15 окремого гірськопіхотного батальйону. Партії видалися короткими, але напруженими й насиченими. А в підсумку перемогла, звичайно ж, дружба.

Кароліна Бучковська
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.