Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На юридичному факультеті обговорили перспективи викладання правознавства

Ішлося на заході також про стан правової освіти в закладах середньої освіти, методологічні основи викладання права, важливість культури права, правоосвітні ініціативи юрфаку УжНУ

0 169
13 грудня в контексті Всеукраїнського тижня права на юридичному факультеті УжНУ обговорили актуальні питання, проблеми та перспективи викладання правознавства. Конференція зібрала викладачів, методистів, учителів Закарпаття.

На юридичному факультеті обговорили перспективи викладання правознавстваПершим виступив проректор Ужгородського університету з науково-педагогічної роботи Олександр Рогач: «Тема конференції надзвичайно актуальна, оскільки з 2016 року відбуваються зміни в підготовці юристів. До того ж МОН анонсувало введення кваліфікаційного іспиту після завершення бакалаврату. Разом із тим нині для вивчення правознавства в школах виділяють недостатньо годин. Відтак першокурсникам нелегко дається опанування профільних предметів. Тому ми зацікавлені у підвищенні цього рівня. Разом можемо докласти максимум зусиль».

Начальник головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Євген Когутич відзначив: «Одним із наших пріоритетних напрямків є правова освіта населення. У контексті просвітницького проекту «Я маю право» відбувається чимало тематичних заходів, максимально спрямованих на взаємодію зі школярами».

Із вітальними словами також виступили керівник відділу дошкільної, загальної середньої, інклюзивної та позашкільної освіти управління освіти та науки департаменту освіти і науки облдержадміністрації Євген Грабар і методист Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шимон. А завідувач кафедри конституційного права та порівняльного правознавства Юрій Бисага розповів про досягнення юридичного факультету.

Відтак мав слово директор Природничо-гуманітарного коледжу Володимир Росоха, правознавці якого цього тижня також влаштували конференцію. Очільник закладу акцентував, що важливою є профоорієнтаційна складова й закликав присутніх викладачів долучитися до школи професійної майстерності.

На юридичному факультеті обговорили перспективи викладання правознавстваСвоєю чергою, проректор О.Рогач запропонував утілити спільний проект розробки вчителями й викладачами відеолекцій з основ правознавства (такі вже доступні для слухачів підготовчих курсів вишу з української мови та літератури, іноземної мови, історії України й математики).

Загалом під час конференції обговорили стан правової освіти в закладах середньої освіти, методологічні основи викладання права, важливість культури права, правоосвітні ініціативи юрфаку.

За словами декана юридичного факультету УжНУ Ярослава Лазура, університет має гармонійно переймати естафету підготовки правників від середньої школи. Тож для підвищення рівня юридичної обізнаності учнів присутні визнали важливість введення в школах факультативів із правознавства. Обговорення продовжили в неформальній обстановці за обідом.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.