Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На юридичному факультеті стартував чотирнадцятий «Docudays UA»

Старт мандрівному фестивалю документального кіно про права людини дав фільм «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова» режисера Аскольда Курова

0 436

На юридичному факультеті стартував чотирнадцятий «Docudays UA»

23 жовтня в Ужгороді стартував XIV міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, партнером якого на Закарпатті є юридичний факультет УжНУ. Така співпраця триває п’ятий рік поспіль. Тема цьогорічного фесту – «Чотири градуси» – стосується насамперед проблем клімату. Мета – популяризація й розвиток документального кіно та підвищення рівня знань про дотримання прав людини в Україні.
На юридичному факультеті стартував чотирнадцятий «Docudays UA»
Марія Менджул

Старт фестивалю дав фільм «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» режисера Аскольда Курова. На юридичний факультет завітали учні ужгородських лінгвістичної гімназії, ЗОШ № 2 та № 9. До перегляду стрічки долучилися також студенти юрфаку та заступник декана цього підрозділу з виховної роботи Вадим Рошканюк.

Спершу з вітальним словом до присутніх звернулася одна з організаторок показу, доцент юридичного факультету Марія Менджул, яка ознайомила загалом з історією та призначенням мандрівного кінофестивалю.

На юридичному факультеті стартував чотирнадцятий «Docudays UA»
Михайло Давиденко

Відтак слово надали представнику Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайлу Давиденку, який повідав учням про найпоширеніші випадки порушення прав людини та установи, до яких слід звертатися при цьому.

Головний спеціаліст головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Владислав Товтин розповів про проект «Я маю право», мета якого – донести до людей інформацію про їхні права.

На юридичному факультеті стартував чотирнадцятий «Docudays UA»
Владислав Товтин

Фільм «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» демонструє сталеву витримку українського режисера-політв’язня через історію судового процесу над ним. Стрічка зображує також і життя сім’ї Олега, його дітей, сестри і матері, які не втомлюються чекати на повернення невинно засудженого.

На юридичному факультеті стартував чотирнадцятий «Docudays UA»Особливо розчулив епізод телефонної розмови політв’язня з донькою, коли дівчинка не могла стримати сліз. Представники російської феміди звинуватили режисера у підготовці терористичного акту й засудили до 20 років ув’язнення з відбуванням покарання у колонії суворого режиму та етапували до Сибіру.

На завершення організатори закликали присутніх долучитися до акції та написати листа Олегу Сенцову. На жаль, ми іноді забуваємо про людей, які для своєї країни готові пожертвувати власним життям, але ж саме такі історії підносять патріотичний дух. Дякуємо Олегу та іншим відданим патріотам не нескореність духу!

Ольга Богославська,
фото Кароліни Бучковської
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.