Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На юридичному факультеті УжНУ триває фестиваль Docudays UA

Студенти й викладачі переглянути документальну стрічку режисерки Жанни Максименко-Довгич «Вихідний» та обговорили за круглим столом тему «Рівність – основоположний принцип демократії»

0 173

На юридичному факультеті УжНУ триває фестиваль Docudays UA

Михайло Савчин
Михайло Савчин
У рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на юрфаку відбувся перегляд фільму «Вихідний» та круглий стіл на тему «Рівність – основоположний принцип демократії» з участю студентів Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ та викладачів юридичного факультету вишу.
Марія Менджул
Марія Менджул

Стартував захід зі вступного слова співорганізаторки фестивалю, доцента Марії Менджул, яка представила студентам гостей показу й розповіла аудиторії про сам фільм: «Сьогодні нам випала нагода переглянути документальну стрічку режисерки Жанни Максименко-Довгич. Події розгортаються у південноукраїнському місті, де люди вийшли відзначити важливе державне свято. Старі й нові символи, пошук ідентичності й можливість порозуміння між людьми, які, хоч і живуть на сусідніх вулицях, проте стають все далі й далі одне від одного… «Вихідний» – це портрет міста і водночас людей, які в ньому живуть. Це фільм про пошук ідентичності на тлі нової війни й тектонічних змін у країні і, як наслідок, у свідомості людей. Чи можна й далі жити, застрягнувши однією ногою в радянському минулому, а іншою – крокуючи у Європу?».

Георгій Динис
Георгій Динис

Після перегляду під час засідання круглого столу всі охочі мали нагоду висловити свої міркування щодо побаченого. Модерували обговорення порушених у стрічці питань завідувач кафедри міжнародного права, професор Георгій Динис та доктор юридичних наук, професор Михайло Савчин. До дискусії долучився й викладач Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ Євген Лейба.

Іван Голубка
Іван Голубка

Своєю чергою, головний спеціаліст Головного теруправління юстиції в Закарпатській області Ганна Пивовар розповіла присутнім про проблему булінгу в суспільстві, його різновиди та як з ним боротися.

Ганна Пивовар
Ганна Пивовар

Заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідного Регіонального центру в Закарпатській області, випускник юридичного факультету УжНУ Іван Голубка ознайомив присутніх із переліком послуг, що їх надає установа, в якій працює, категоріями осіб, які мають право на БВПД, та проінформував аудиторію про реалізацію проекту «Я маю право».

На завершення пані Марія Менджул подякувала присутнім за активну участь в обговоренні й наголосила на важливості популяризації документального кіно в Україні, яке б сприяло розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності.

Юлія Шипович
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.