Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На базі УжНУ обговорили актуальні проблеми кримінального права та кримінології

За результатами роботи круглого столу буде видано збірник матеріалів у друкованому та електронному варіантах

0 1 468
На базі УжНУ обговорили актуальні проблеми кримінального права та кримінології
На базі УжНУ обговорили актуальні проблеми кримінального права та кримінології
1 червня у залі засідань Вченої ради УжНУ відбувся круглий стіл на тему «Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції». Його проведення зініціювали Закарпатський обласний осередок Кримінологічної асоціації України разом із юридичним факультетом УжНУ.

До обговорення актуальних питань запросили науковців, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, працівників правоохоронних органів та суддів, які активно займаються дослідженнями у цій сфері.

На базі УжНУ обговорили актуальні проблеми кримінального права та кримінології

Модерував захід кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права та процесу УжНУ, голова Закарпатського обласного осередку Кримінологічної асоціації України Ярослав Ступник, який привітав присутніх із початком роботи й повідомив, що взяти участь в обговоренні виявили бажання науковці УжНУ, представники правоохоронних органів, Нацполіції, адвокатури Закарпаття та громадських організацій.

«Формат круглого столу обраний для того, аби в дружній, професійній атмосфері при такому високоповажному товаристві фахово поспілкуватися на обрану тематику», – зауважив Ярослав Валерійович, висловивши вдячність від імені Кримінологічної асоціації України керівництву УжНУ та юридичному факультету зокрема за постійну підтримку й допомогу в організації та проведенні різноманітних заходів асоціації.

«Кримінальна юстиція в Україні дотепер перебуває на етапі розвитку, змін, реформ, і ті позитивні кроки чи й негативні моменти, що мали місце останнім часом, не вирішили чимало спірних актуальних питань у захисті органів кримінальної юстиції. Вони й надалі потребують своєї оптимізації, вдосконалення діяльності, кардинального перегляду основних засад і форм громадської участі в діяльності правоохоронних органів. Удосконалення потребує й нормативно-правова база, методологія і методика роботи правоохоронних органів», – пояснив причину обрання саме такої тематики заходу Ярослав Валерійович.

На базі УжНУ обговорили актуальні проблеми кримінального права та кримінології

Від імені керівництва вишу виступив проректор Ужгородського університету, професор Олександр Рогач, який відзначив важливість саме таких вузькотематичних заходів і висловив сподівання, що учасники круглого столу вироблять рекомендації щодо удосконалення нашого законодавства, зокрема в обраних для обговорення питаннях.

Олександр Янович також зауважив, що осередок Кримінологічної асоціації на Закарпатті створений зовсім недавно, але такі заходи показують, що «є фахівці в цій сфері, є бажання обговорювати певні проблеми». «Я переконаний, що сьогоднішнім круглим столом ми започаткуємо добру традицію для науковців і практиків збиратися для обговорення наболілих питань. Нехай це буде не щорічно, а бодай щоквартально», – підсумував проректор і побажав присутнім плідної роботи та професійних дискусій.

На базі УжНУ обговорили актуальні проблеми кримінального права та кримінології

До урочистих вітань долучився і декан юридичного факультету УжНУ, професор Ярослав Лазур. «Такі дискусії не тільки поповнюють ті надбання, які вже є, а й розвивають науково-практичні напрямки, над якими працюють на кафедрі та й загалом на факультеті», – зауважив Ярослав Володимирович. Він також висловив переконання, що асоціація працює на високому рівні, й запропонував залучати до її роботи практиків, зокрема з числа представників правоохоронних органів та органів правосуддя, адвокатури.

Пан декан відзначив високий рівень організації заходу й запропонував на наступне засідання запросити когось із провідних фахівців у цій галузі з України чи з-за кордону, що дасть змогу вивести асоціацію на загальнодержавний чи й міжнародний рівні.

Відтак учасники перейшли безпосередньо до виголошення доповідей та їх обговорення у фаховому колі. За результатами роботи круглого столу запланували видати збірник матеріалів у друкованому та електронному варіантах. Для охочих розширити тези доповіді до рівня наукової статті була представлена можливість безкоштовної її публікації у віснику Кримінологічної асоціації України.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.