Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На філологічному факультеті запрацював англомовний клуб

Ініціатор й організатор – п’ятикурсник словацького відділення Владислав Галас

0 929
На філологічному факультеті запрацював англомовний клуб
На філологічному факультеті запрацював англомовний клуб
7 жовтня на філологічному факультеті пройшло дебютне засідання клубу шанувальників англійської мови.

Організатором та ініціатором створення клубу виступив студент 5-го курсу словацького відділення Владислав Галас: «Я помітив, що на філологічному факультеті мало уваги приділяється вивченню англійської мови, тому і вирішив допомогти всім охочим не тільки розуміти її, а й вільно розмовляти по-англійськи. Щодо організаційних моментів, тут нема ніяких формальностей: вхід безкоштовний і вільний, стати членом клубу можуть студенти будь-якого факультету і курсу.

На філологічному факультеті запрацював англомовний клуб

Владислав Галас

Заняття плануємо раз на тиждень, триватиме воно близько години-двох. Тема для обговорень щоразу буде різною. Свої побажання щодо її вибору учасники зможуть надіслати на мою сторінку у Facebook. Не будемо зосереджувати увагу на правилах чи граматиці мови. Натомість створимо атмосферу, де студенти зможуть оволодіти англійською через вільне і неформальне спілкування, обговорення важливих і захопливих тем. Сподіваюся, що така форма навчання буде цікавою і прийнятною для студентів і дасть добрі результати».

На першому зібранні члени клубу розглядали тему «Person that inspires me» («Людина, яка мене надихає»). Учасники обмірковували питання кар’єри, успіху в житті на прикладі таких відомих людей, як Арнольд Шварценеґґер, Каньє Вест та Ілон Маск. Владислав намагався пояснити присутнім, як важливо мати віру в себе, йти до кінця, досягаючи мети. Навіть якщо це дуже важко і всі навколо переконують, що ти не впораєшся, – не можна здаватися. Потрібно впевнено рухатися до своєї мрії.

Атмосфера була надзвичайно дружелюбною і теплою. Організатор клубу заряджав присутніх своїм ентузіазмом і позитивною енергією, що допомогло студентам стати більш відкритими, вільніше відповідати на питання й активно брати участь у дискусії, висловлюючи свої власні думки.

На філологічному факультеті запрацював англомовний клуб

Надія Садова

Ось якими враженнями поділилася студентка 5 курсу української філології Надія Садова: «Від сьогоднішнього заняття і взагалі від ідеї створення клубу я в захваті. Як на мене, це креативна й благородна ідея, адже Влад витрачає власний час, сили, енергію на організацію та підготовку заняття.

Найбільше сподобалася можливість вільно спілкуватися, висловлювати свою думку та обговорювати цікаві теми саме на англійській мові. Бо, як правило, для молоді, яка вчить англійську, не проблема зрозуміти співрозмовника, але труднощі виникають саме при висловлюванні. Та й узагалі спілкування з однодумцями і просто цікавими людьми – це прекрасно.

Сподіваюся, що клуб розвиватиметься й приваблювати все більше молодих людей, які захочуть знайти нових друзів, добре і з користю провести вільний час».

Юлія Шипович
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.